Organismes

Portals

Novetats

Relacions amb la UE i l'Estat

Ves enrere AGRICULTURA AUTORITZA EL PAGAMENT DE 21,3 MILIONS D’EUROS PER A LES ORGANITZACIONS DE PRODUCTORES DE FRUITES I HORTALISSES

AGRICULTURA AUTORITZA EL PAGAMENT DE 21,3 MILIONS D’EUROS PER A LES ORGANITZACIONS DE PRODUCTORES DE FRUITES I HORTALISSES

- En total, dins de l'exercici FEAGA, la Generalitat ha abonat 35,7 milions d'euros
- Aquests organismes agrupen prop de 40.000 titulars d'explotacions agràries a la Comunitat Valenciana



La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha autoritzat el pagament de 21,3 milions d'euros per a les organitzacions de productores de fruites i hortalisses.

Aquestes entitats són organismes fonamentals de la PAC (política agrícola comuna), que permeten orientar les mesures d'ajudes sectorials de l'OCMA (Organització Comuna de Mercats Agraris), i que possibiliten fer front als desafiaments estructurals que viuen les explotacions valencianes, un sector que agrupa en organitzacions de productors prop de 40.000 titulars d'explotacions a la Comunitat.

Per aquest motiu, la Conselleria treballa per a dur a terme una bona defensa de les polítiques del sector de fruites i hortalisses de cara a la pròxima reforma de la PAC, que en aquests moments es debat entre el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i les comunitats autònomes.

En concret, des del mes de setembre de 2019, la Conselleria d'Agricultura ha tramitat 21,3 milions d'euros. Aquesta xifra se suma als pagaments realitzats amb anterioritat, que suposen un acumulat de 35,7 milions d'euros en l'exercici del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) que acaba de finalitzar.

Abans del 15 de setembre de 2019 les organitzacions van presentar els seus programes anuals 2020. Es tracta d'uns documents de planificació molt acurada de les actuacions previstes per a l'any vinent, per les quals es demana finançament a la UE. De moment, la Conselleria d'Agricultura estudia aquests plans anuals per a aprovar-los abans que acabe 2019.

La directora general de la PAC, Maite Cháfer, ha valorat els objectius d'innovació, modernització, conservació de la biodiversitat, així com l'ús i la gestió sostenible dels recursos, entre altres, que desenvolupen les organitzacions de productors. Ha destacat, a més, el treball que ha exercit el personal de l'Administració autonòmica, que permet que els fons arriben a temps a les organitzacions.