T'interessa

Portals

Enllaços

Tauler d'anuncis

Ves enrere CALABUIG TRASLLADA AL COMITÉ DE LES REGIONS LA POSTURA DEL CONSELL DE “PROTEGIR LA VIDA I ELS DRETS HUMANS EN SITUACIONS D'EMERGÈNCIA”

CALABUIG TRASLLADA AL COMITÉ DE LES REGIONS LA POSTURA DEL CONSELL DE “PROTEGIR LA VIDA I ELS DRETS HUMANS EN SITUACIONS D'EMERGÈNCIA”

El delegat del Consell per a la UE rebutja la postura contra la migració d'Àustria, que presidix este semestre la Unió

El delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig, ha traslladat la postura del Consell de "protegir la vida i els drets humans en situacions d'emergència" durant la seua intervenció en el Ple del Comité Europeu de les regions, celebrat a Brussel·les.

Així mateix, Calabuig ha mostrat el rebuig del Govern valencià a la postura ultranacionalista en matèria migratòria d'Àustria, país que presidix este semestre la Unió Europea, per entendre que "la Europa que ens proposa no és una comunitat que protegix, sinó que s'allunya dels problemes reals dels europeus ".

La política migratòria austríaca "mescla conceptes com immigració, inseguretat i delinqüència, i això no té fonament objectiu i contribuïx a propagar la por", ha indicat Calabuig.

Calabuig ha assenyalat que "la Europa que ens proposa no és una comunitat que protegix, sinó que s'allunya dels problemes reals dels europeus", en al·lusió al lema ' Una Europa que protegix' proposat per Àustria durant este semestre per a impedir que "les portes de la UE siguen un colador" migratori, en paraules de l'Executiu austríac.

El delegat del Consell ha recordat al representant austríac que, en molts casos, les persones que intenten arribar a Europa "fugen de la guerra". "La primera cosa que hem de protegir és la vida i els drets dels sers humans en situacions d'emergència", ha assegurat.

"'Una Europa que protegix' és aquella -segons Calabuig- que protegix als ciutadans europeus de la pobresa, les desigualtats, els baixos salaris o de la falta d'oportunitats dels jóvens, amb treballs cada vegada més precaris".

Per a consultar esta informació en el portal polse ací