T'interessa

Portals

Enllaços

Tauler d'anuncis

Ves enrere El programa europeu de mobilitat professional i canvi climàtic “Pioneers into Practice” obri la seua convocatòria de 2015.

El programa europeu de mobilitat professional i canvi climàtic “Pioneers into Practice” obri la seua convocatòria de 2015.

La quinta edició del programa "Pioneers into Practice" obrirà la seua convocatòria de 2015 el 30 de gener i tancarà el termini per a presentar sol•licituds de participació fins al 23 de març 2015, en les regions participants en el mencionat programa. El seu principal objectiu és promoure les tecnologies netes, projectes i una economia sostenible de baix carboni a través de la mobilitat professional.

El programa "Pioneers into Practice", també conegut com PiP, reunix professionals procedents dels sectors acadèmic, empresarial, de la investigació i de l'administració compromesos i conscienciats amb els efectes del canvi climàtic. En el programa es podrà sol·licitar la participació de forma individual, com a pioner, o bé com a organització amfitriona, host, per a acollir i treballar durant unes setmanes amb un altre pioner procedent d'una altra institució.

Els pioners participants rebran un suport financer de fins a 8.000 €, els quals durant dos estades (una en la seua regió i una altra internacional) de 4 setmanes de duració desenrotllaran el seu treball en organitzacions diferents de la seua, per a potenciar les oportunitats i estimular nous models de negoci. D'esta manera, tant pioners com entitats d'acollida (hosts) podran contribuir amb les seues idees i coneixement en la reducció de consum d'energia que  comporta emissions de CO2 i gasos d'efecte d'hivernacle.

Concretament, l'emplaçament internacional dels pioners tindrà lloc en les regions europees participants en l'esmentat programa: Central Hungary (Hongria), Emilia-Romagna (Itàlia), Hessen (Alemanya), Lower Silèsia (Polònia), Utrecht (Holanda), West-Midlands (Regne Unit) i la Comunitat Valenciana a Espanya. A més d'estes, en el programa participaran altres regions europees que tutoritzaran les regions sòcies anteriors, com són Cork/Dublín, Hèlsinki/Uusimaa, Nord de Portugal, Lisboa, Eslovènia i Timis.

Les activitats que es duran a terme estaran enfocades a desenrotllar una participació activa, de transferència de coneixements i intercanvi d'experiències sobre la innovació tecnològica en emissions baixes de carboni. Els pioners participants proporcionaran un enfocament intersectorial i multidisciplinari  a les activitats al procedir tots ells de diferents àrees de formació, organitzacions i de diferents sectors.

Pioneers into Practice (PiP) és un programa en el marc de Climate KIC, que ha suscitat gran interés en les últimes edicions, a la vista del nombre creixent de sol·licituds de participació en cada edició, motivada sobretot per l'intercanvi d'informació, coneixements, experiències i idees, que es generen durant la seua realització. L'objectiu final que el programa vol aconseguir és crear una nova generació d'experts, empresaris i legisladors d'alt nivell per a aconseguir una economia europea baixa en carboni, i que tinguen la capacitat de desenrotllar nous productes i servicis que satisfacen les noves necessitats del mercat i per a crear nous nínxols d'ocupació.