T'interessa

Portals

Enllaços

Tauler d'anuncis

Ves enrere IVASS ESTUDIA CREAR UNA PLATAFORMA DE FORMACIÓ INTERACTIVA PER A MAJORS AMB DIVERSITAT FUNCIONAL

IVASS ESTUDIA CREAR UNA PLATAFORMA DE FORMACIÓ INTERACTIVA PER A MAJORS AMB DIVERSITAT FUNCIONAL

- A través del projecte europeu Triade 2.0 en el qual participa amb altres entitats socials i universitats de països de la UE
- Las accions formatives per a professionals i persones amb diversitat funcional en situació d'envelliment dels centres i serveis s'iniciaran a l'abril i maig de 2020



L'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, està treballant en el desenvolupament d'una plataforma de formació interactiva específica per a les persones usuàries amb diversitat funcional en situació d'envelliment i un lot de formació per als professionals.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el projecte europeu Triade 2.0, pertanyent a la convocatòria Erasmus+, en el qual l'IVASS participa amb altres entitats socials i universitats de diferents països de la Unió Europea i que dona continuïtat al primer projecte 'Training for Inclusion of Ageing People with Disabilities Trough Exchange' desenvolupat durant 2017 i l'any passat.

Aquest projecte, del qual IVASS forma part com a entitat coordinadora, se centra en la doble problemàtica de l'envelliment de les persones amb diversitat funcional i en la necessitat de formació específica per a aquest col·lectiu i per al personal de suport.

Recentment va tindre lloc a la Universitat Politècnica de València la segona reunió de coordinació del Triade 2.0, que va estar presidida pel director general de l'IVASS, Ángel Bonafé, i el director de la Ciutat Politècnica de la Innovació i de tots els parcs tecnològics de les universitats valencianes, Salvador Coll. Aquest últim com a representant de la UPV, amfitriona de la reunió transnacional i entitat sòcia del projecte.

En aquesta jornada de treball, els socis belgues van presentar un esborrany molt avançat amb els continguts formatius, i es va acordar que els resultats d'aprenentatge de la plataforma es vincularien entorn de 15 continguts i a tres factors: benestar, participació social i autonomia personal.

Així mateix, es va establir que les accions formatives dirigides a professionals dels centres i serveis de l'IVASS començaran a l'abril de 2020, mentre que la formació per a persones usuàries amb diversitat funcional en situació d'envelliment d'aquests recursos s'iniciarà al maig.

El projecte europeu Triade 2.0 es durà a terme fins a març de 2021 i té per objecte continuar estudiant noves fórmules d'atenció i suports que garantisquen la qualitat de vida de les persones majors amb diversitat funcional.