T'interessa

Portals

Enllaços

Tauler d'anuncis

Ves enrere LA DELEGACIÓ ESPANYOLA DEL COMITÉ DE LES REGIONS PRESENTA LA SEUA POSICIÓ COMUNA DAVANT DEL BREXIT

LA DELEGACIÓ ESPANYOLA DEL COMITÉ DE LES REGIONS PRESENTA LA SEUA POSICIÓ COMUNA DAVANT DEL BREXIT

El passat 12 de juliol amb motiu de la 124a sessió plenària del Comité Europeu de les Regions (CdR), la Delegació espanyola, amb la participació de Joan Calabuig, va fer l'entrega oficial del document "Posició comuna de les regions de la delegació nacional D'Espanya davant la decisió de Regne Unit d'abandonar la Unió Europea" al President del Comité, Markku Markkula.

Per mitjà d'este document, en la redacció del qual s'han inclòs totes les propostes de la Comunitat Valenciana, la Delegació espanyola adopta una posició formal en les negociacions sobre l'Acord de retirada del Regne Unit de la Unió Europea i en les negociacions relatives a les futures relacions entre ambdós, en línia amb la "Resolució sobre les repercussions per als governs locals i regionals de la decisió del Regne Unit d'abandonar la Unió Europea", adoptada en la sessió plenària celebrada al març.

Les comunitats autònomes examinen els sectors que preveuen que es veuran afectats com a conseqüència del Brexit. D'esta manera, es menciona el sector servicis, els intercanvis comercials, el turisme, el sector agrícola, la sanitat, l'educació, el sector pesquer, el mercat immobiliari, el sector industrial, la situació dels ciutadans, el sector financer i la situació dels treballadors.

Després de l'examen, les comunitats autònomes fan algunes propostes a les Institucions europees de cara al transcurs de les negociacions. Demanen que es mantinga un únic equip negociador per a enfortir la posició negociadora de la UE i que el CdR siga informat permanentment dels avanços en el procés de negociació. Destaquen la importància de garantir la política de cohesió i la necessitat que el nou Marc Financer Plurianual mantinga assignacions suficients per a les Polítiques Comunes. Així mateix, les CCAA demanen que s'adopten mesures per a pal·liar les conseqüències negatives del Brexit i que es garantisquen els drets dels ciutadans, que es garantisquen les equivalències acadèmiques i professionals i l'assistència sanitària, que es tinguen en compte les necessitats de les economies implicades i que s'incloga l'acord sobre pesca i els drets adquirits.

Finalment, les CCAA sol·liciten que El Govern els informe de manera permanent del procés de negociació.


 

Entrega de la Posició Comuna al President del Comité de les Regions