Nota de prensa

Colomer assenyala que la posada en marxa de CV Activa ajuda a avançar en la nostra estratègia de Creaturisme

16/02/2017
Colomer assenyala que la posada en marxa de CV Activa ajuda a avançar en la nostra estratègia de Creaturisme

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "la posada en marxa de la nova associació de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana (CV Activa) ajuda a avançar en l'estratègia impulsada per l'Agència Valenciana del Turisme per a crear producte anomenada Creaturisme".

Així mateix, Colomer ha manifestat el seu suport i col·laboració a aquesta nova associació que ha sigut presentada de forma oficial al sector turístic en el CdT de València. El secretari autonòmic ha participat en aquest acte juntament amb el president de CV Activa, Nando Falomir, i en presència d'una gran mostra representativa del sector del turisme actiu de la província de València.

En aquest context, el titular de l'Agència Valenciana del Turisme ha assenyalat que "és una magnifica notícia que existisca una nova associació dedicada al turisme actiu"; alhora que ha afirmat que "hui som més forts que ahir, amb una oferta dinàmica i de major qualitat". Per a Francesc Colomer "turisme és generar aliances, fomentar la governança col·laborativa, vertebrar el territori i tindre interlocutors que permeten una gestió òptima en la destinació".

"La Comunitat Valenciana serà a partir de hui -ha continuat- més divertida, més interessant i amb un producte turístic de major excel·lència". El secretari autonòmic ha destacat que "en aquest món global en què ens movem és molt important la diferenciació i la singularització".

Per aquest motiu, ha fet especial insistència que "des de l'Administració pública advoquem per la col·laboració permanent amb la gent que està en el territori i dóna la cara en defensa d'una esperança de futur basada en el turisme".

CV Activa a favor d'un sector turístic "fort i dinàmic"

El sector del turisme actiu, que compta en l'actualitat amb un total de 290 empreses inscrites en el registre d'empreses turístiques, es caracteritza per ser un sector compost majoritàriament per microempreses, distribuïdes per tot el territori valencià (163 Alacant, 74 València i 53 Castelló) i que ofereixen fins a un total de 65 activitats diferents; aquàtiques, marines, terrestres, aèries, etc.

CV Activa sorgeix davant de la necessitat de crear un sector fort i dinàmic, que treballe amb criteris de qualitat i amb visió de crear un club de producte. Cal destacar que, des del seu inici, compta amb el suport i col·laboració de l'Agència Valenciana del Turisme.

Aquesta nova associació té, com a president, Fernando Falomir (Viu Natura); secretària, Betlem Salvador (Itinerantur), i tresorer, Cèsar Rodrigo (de Geonatur, i expresident d'ACVETA). Compten amb l'assistència tècnica de Pedro Carrasco, d'Isoaventura i membre d'ANETA (Associació Nacional de Turisme Actiu).

Finalment, cal assenyalar que demà CV Activa es presentarà al sector castellonenc en el CdT de Castelló i, el pròxim dia 23 de febrer, al sector empresarial alacantí en el CdT d'Alacant.

Arxius relacionats