Nota de prensa

L'Agència Valenciana del Turisme posa en marxa un nou servei d'atenció directa i assistència a emprenedors i pimes turístiques

13/11/2017

L'Agència Valenciana del Turisme ha posat en marxa un nou servei d'atenció directa i assistència a emprenedors i pimes del sector turístic de la Comunitat Valenciana. Es tracta d'un servei personalitzat atés per experts en diverses especialitats de competitivitat empresarial que s'oferirà en la Xarxa dels Centres de Turisme (CdT) a partir d'aquest dilluns, 13 de novembre.

Segons el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, aquest nou servei, que s'ha implantat de manera pilot en els CdT de València, Castelló i Alacant, a través de l'acceleradora empresarial Accetur, "naix per a atendre consultes empresarials, oferir itineraris i orientar emprenedors i petites empreses sobre aspectes de competitivitat empresarial, posada en marxa i desenvolupament de negocis", ha indicat.

"Aquests serveis", ha continuat, "tenen com a objectiu acostar les accions de millora empresarial a les empreses i al territori i s'oferiran sota demanda, mitjançant cita prèvia amb el tutor, per a facilitar l'assistència dels empresaris". Estaran atesos per experts en matèries com màrqueting turístic empresarial i màrqueting de mitjans socials (social media marketing); gestió d'empreses turístiques: atenció al client, gestió del personal, del producte, etc., i gestió econòmica, fiscal i financera.

Programa Accetur

Cal destacar que aquest nou servei s'emmarca dins de les noves iniciatives desenvolupades pel nou programa de l'Acceleradora Empresarial i de l'Emprenedoria Turística Accetur, que desenvolupa l'Agència Valenciana del Turisme a través de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques Invat·tur.

Accetur ofereix informació, formació i suport tècnic a projectes turístics emprenedors i a autònoms i petites empreses per a millorar els seus processos productius i el seu posicionament en el mercat turístic actual. L'objectiu del programa és difondre i consolidar l'emprenedoria turística, com a opció d'inserció laboral i desenvolupament professional, i millorar la competitivitat dels autònoms i les pimes, clau per a reforçar el teixit empresarial; el desenvolupament turístic territorial; la diversitat, qualitat i sostenibilitat de l'oferta; la innovació i l'ocupació.

Tallers per a elaborar plans d'empresa turística

A més, a partir d'aquesta setmana i fins a desembre, l'Agència Valenciana del Turisme du a terme, a través d'aquest programa d'Accetur, tres tallers (un en cada província) per a fomentar el coneixement empresarial i treballar en la transformació de projectes turístics emprenedors en plans d'empresa.

En concret, del 20 al 24 de novembre tenen lloc aquests tallers de 25 hores de formació presencial, en els CdT de València, Castelló i Alacant simultàniament, que disposaran, a més, de tutories personalitzades durant tot el mes de novembre i desembre per al seguiment personalitzat del pla d'empresa que desenvolupe cada participant.

Aquesta formació està dirigida a emprenedors que disposen d'un projecte de negoci definit, o empreses que vulguen obrir noves línies de negoci orientades al turisme, així com a persones o projectes que hagen participat en itineraris d'emprenedoria d'Accetur, Invat·tur Emprén o programes de formació de la Xarxa de CdT.

Amb una metodologia activa i pràctica, el taller servirà per a desenvolupar competències i capacitats per a l'elaboració del pla d'empresa, així com per a valorar la fórmula d'empresa que millor s'adapta a cada projecte, identificar àrees de millora en el disseny de l'empresa, contrastar el model de negoci de manera individual amb tutors especialitzats en diverses matèries, incorporar valors empresarials per a un mercat turístic més sostenible, inclusiu i responsable i, en definitiva, optimitzar l'eixida al mercat de les noves empreses.