Nota de prensa

La Generalitat trasllada al Congrés la necessitat de modificar la regla de despesa i la limitació a la taxa de reposició

11/01/2018
La Generalitat trasllada al Congrés la necessitat de modificar la regla de despesa i la limitació a la taxa de reposició

El director general d'Administració local, Antoni Such, s'ha reunit amb el president de la Comissió d'Hisenda i Administracions Públiques del Congrés dels Diputats, Antonio Pradas, a qui ha entregat un document amb la petició dels municipis valencians perquè es modifique tant la Llei d'estabilitat pressupostària com la limitació de la taxa de reposició del funcionariat públic.

D'aquesta manera, la Generalitat emplaça la cambra baixa a atendre aquestes demandes dels consistoris valencians, que han sigut traslladades al Consell a través d'acords plenaris o mitjançant la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

D'una banda, es demana modificar la regla de despesa imposada per l'executiu central, que, en paraules de Such, "impedeix realitzar inversions i prestar serveis públics", obligant al pagament del deute.

Per això, una de les demandes dels municipis valencians és sol·licitar que aquells ajuntaments que es troben en posició d'estabilitat pressupostària puguen utilitzar els seus recursos per a finançar serveis públics.

Such ha explicat que aquesta norma "requereix una modificació legislativa", ja que "els consistoris tenen els diners al banc i no poden utilitzar-los per a finançar serveis públics necessaris".

D'altra banda, i respecte a la taxa de reposició, Such ha denunciat que "no permet als ajuntaments convocar noves places, la qual cosa obliga a empitjorar el servei o a acudir a externalitzacions".

Arxius relacionats