Nota de prensa

Emergències recomana extremar les mesures de seguretat pel vent en la setmana fallera

12/03/2018

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències recomana extremar les mesures de seguretat pels episodis de vent que es produiran al llarg de la setmana fallera.

Aquest dilluns, el Centre de Coordinació d'Emergència ha actualitzat la Preemergència per vent nivell taronja a l'interior de la província de València a partir dels avisos meteorològics de l'Agència Estatal de Meteorologia, AEMET, i ha emés un butlletí d'informació especial per a informar-ne els municipis afectats per aquest risc, i també aquells amb risc nivell groc.

Segons AEMET, l'escenari més probable durant aquestes Falles és que persistisca la situació meteorològica de pas de fronts de ponent, amb vent de l'oest predominant durant tot el període. Davant aquesta possibilitat, el Centre de Coordinació d'Emergències ha emés un butlletí d'informació especial als municipis atesa l'elevada intensitat que pot tindre el vent en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana, sobretot a les zones litorals, i recomana als municipis amb festes de Falles que extremen les mesures de precaució.

A l'interior sud de València segueix activa la preemergència per risc de vent nivell taronja amb ratxes que poden arribar a un màxim de 90 quilòmetres per hora, i la resta en avís groc per ratxes que oscil·laran entre els 70 i els 80 quilòmetres per hora a Castelló i litoral nord d'Alacant.

El director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que cal, en la fase prèvia a la 'plantà', "extremar les mesures de seguretat en grues, fixació de peces, carpes, escenaris o qualsevol altre element que puga veure's afectat pel vent per a impedir qualsevol contratemps associat a la seua utilització i establiment".

José María Ángel ha insistit en la conveniència de "mantindre l'atenció davant qualsevol altre avís o butlletí d'informació especial que, d'ara endavant, es puga emetre des del Centre de Coordinació d'Emergències, així com del seguiment i recomanacions que la Generalitat Valenciana publique a través del compte de twitter @GVA112".

Cal recordar també que a través de la pàgina web consultar ací es pot accedir a una sèrie de consells i recomanacions de Protecció Civil i autoprotecció ciutadana davant possibles riscos i fenòmens adversos meteorològics i com adoptar mesures preventives en cas de temporals com el previst per a les pròximes hores.