Nota de prensa

'Marte. La conquista d'un somni' arriba al Museu de les Ciències per a acostar-nos al planeta roig

13/05/2018
"Marte. La conquista d"un somni" arriba al Museu de les Ciències per a acostar-nos al planeta roig

'Mart. La conquista d'un somni' és la nova proposta de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a este estiu, que els visitants del Museu de les Ciències podran conéixer a partir del 30 de maig. L'astronauta espanyol de l'Agència Espacial Europea (ESA) Pedro Duque assistirà a la inauguració prèvia que se celebrarà el dimarts 29 de maig.

La mostra respon a les grans preguntes que desperta Mart, les seues característiques i diferències respecte a altres planetes, com ho observem des del punt de vista científic i de la ciència-ficció o la seua influència en l'imaginari col·lectiu.

El visitant podrà escoltar com sonaria la seua veu o quin seria el seu pes a Mart, jugar una partida de trivial sobre el planeta roig, realitzar un recorregut per les fites de la carrera espacial cap a Mart i conéixer el nostre possible futur en este planeta.

'Marte. La conquista d'un somni' inclou peces de gran valor com a llibres i instruments astronòmics del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler. També comprén un fragment del meteorit de Mart caigut el 3 d'octubre de 1962 a Nigèria, il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons' i una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei.

L'exposició està coproduïda junt amb Fundació Telefónica amb la col·laboració de l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l'Agència Espacial Europea (ESA) i l'Institut Nacional d'Astrofísica d'Itàlia ( INAF ) entre altres, tant en l'assessorament com en préstec de peces.

Arxius relacionats