Nota de prensa

La Generalitat inicia el tràmit per a modificar el decret d'horaris d'espectacles públics

11/06/2018

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha presentat, en el marc de la Comissió d'Espectacles Públics, l'esborrany del Decret d'horaris d'espectacles públics, activitats recreatives, activitats socioculturals i establiments públics per a l'any 2018.

L'esborrany de decret s'adapta així a la modificació de la Llei d'espectacles valenciana. Després de la presentació en el marc de la comissió celebrada hui, s'obri un període d'al·legacions que finalitzarà el pròxim 6 de juliol.

Principals novetats

L'esborrany del decret per a 2019 regula els horaris de noves figures incorporades, com les sales d'arts escèniques, amb horari comprés entre les 10 i les 1.05 hores, per la seua equivalència amb els teatres o auditoris. Per a les sales socioculturals s'ha establit l'horari entre les 9.00 i les 1.00 hores. No obstant això, quan efectuen actuacions en horari diürn hauran de concloure a les 22.00 hores.

Una altra de les novetats és la regulació horària dels cicles d'interés cultural o artístic autoritzats per ajuntaments i que se celebren en un o diversos establiments o en la via pública. Els consistoris seran els que fixen l'horari d'aquestes activitats segons el seu horari d'obertura i tenint en compte el benestar dels veïns.

De fet, l'esborrany arreplega que els ajuntaments podran aprovar un augment d'horari en qualsevol època de l'any, no només a l'estiu com es preveia ara, i sense cap restricció.

D'altra banda, la comissió també ha presentat la modificació dels articles 133,185 i 230 del Reglament 143/215 relatius al servei específic d'admissió en activitats extraordinàries i espais oberts i al control d'aforaments i vestuaris d'instal·lacions esportives.

En activitats extraordinàries i en aquells actes celebrats en espais oberts que suposen un increment de risc i superen l'aforament de 500 persones, hauran de disposar de servei específic i amb portes o àrees d'accés concretes amb, almenys, un servei d'admissió en cada una si es supera aquest aforament.

El control d'aforament d'establiments, d'activitats i d'espectacles oberts a la pública concurrència haurà de fer-se a través de sistemes de comptatge i control d'afluència quan superen les 2.000 persones.

D'aquesta manera, segons apunta el director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, "el sistema permetrà conéixer en tot moment el nombre de persones que es troben a l'interior del recinte i facilitarà el control del flux d'entrades i eixides d'aquest".