Logo Generalitat


Emergències recomana extremar precaucions davant de l'arribada de l'onada de fred

  • José María Ángel destaca la importància de seguir l'evolució meteorològica i conéixer les recomanacions que cal prendre per a evitar riscos i intervencions innecessàries

(09/01/2019) L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), ha emés un butlletí d'avís especial als ajuntaments i als organismes intervinents en situació d'emergències, en el qual recomana que extremen precaucions davant de la baixada de les temperatures i l'arribada d'una onada de fred polar.

Segons les previsions meteorològiques emeses per l'Agència Estatal de Meteorologia, a partir de dijous, dia 10, es produirà l'entrada d'aire fred polar.

El vent anirà amainant al llarg del dijous i la combinació d'aire fred i vent en calma afavorirà que les nits més fredes siguen les de divendres i dissabte, amb valors de fins a 6 graus negatius a l'interior de la Comunitat i a les zones prelitorals, i gelades prop del litoral, també amb possibles valors negatius.

Des de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en serveis socials i sanitaris que mantinguen l'atenció i el seguiment de la situació necessaris, especialment sobre els grups de risc (persones majors que estan a soles, famílies en situació de precarietat, persones amb malalties cròniques) i sobre l'estat de la xarxa viària per la possible presència de plaques de gel.

José María Ángel, director de l'Agència, ha insistit en la importància de seguir l'evolució meteorològica i conéixer les recomanacions que cal prendre, que poden evitar riscos i intervencions innecessàries.

La Generalitat, com ha explicat José María Ángel, ha activat també aquest operatiu preventiu des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, amb recomanacions per als municipis, amb l'objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de les persones sense llar a la Comunitat Valenciana.

Ángel està en contacte permanent amb les administracions públiques i organismes intervinents en el dispositiu enfront de l'onada de fred per a informar-los puntualment de la situació. Des de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències es realitza el seguiment de tots els butlletins meteorològics emesos per Aemet i es notifica als municipis afectats els avisos i butlletins informatius pertinents. En tot moment, es monitoritzen totes les previsions davant de la possibilitat que s'haguera d'activar el pla de nevades.

Consells a la població

-Si es passa molt de temps a l'exterior, és millor portar diverses peces lleugeres i càlides superposades que una sola peça de teixit gros.
-Atenció amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas: cal allunyar-les de cortinetes i cortines.
-Cal prendre precaucions per a evitar l'enverinament produït per l'ús de brasers, estufes de llenya, carbó o gas en llocs tancats sense renovació d'aire.
-S'ha de tindre a mà un extintor.
-Prepareu una farmaciola de primers auxilis i aquells medicaments que siguen utilitzats permanent o esporàdicament per tots o algun dels membres de la unitat familiar.
-Disposeu de roba i calcer adequats per a aquestes contingències.
-Cal mantindre's informat de la situació meteorològica a través de les informacions oficials difoses pels mitjans de comunicació.
-Seguiu els consells de conducció amb neu i gel de la DGT.

Per a més informació també es pot consultar la web: consulteu ací o seguir les incidències en @GVA112.


Pàgina web: http://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat