Logo Generalitat


Les pernoctacions en els hotels de la Comunitat Valenciana s'incrementen fins a abril un 2,8 % respecte al mateix període de 2018

  • El secretari autonòmic de Turisme assenyala que aquests resultats 'reflecteixen el bon comportament del turisme i ofereixen xifres positives fora de la temporada alta'
  • L'enquesta de l'INE mostra que, durant el passat mes d'abril, s'han registrat ascensos de pernoctacions (1,7 %) i de turistes (3 %)

(23/05/2019) - El secretari autonòmic de Turisme assenyala que aquests resultats "reflecteixen el bon comportament del turisme i ofereixen xifres positives fora de la temporada alta"
- L'enquesta de l'INE mostra que, durant el passat mes d'abril, s'han registrat ascensos de pernoctacions (1,7 %) i de turistes (3 %)Els hotels de la Comunitat Valenciana van superar en el període de gener-abril 7,7 milions de pernoctacions, cosa que va suposar un augment del 2,8 % respecte al mateix període de 2018, segons les dades difoses aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els resultats de l'Enquesta d'ocupació hotelera mostren també que el nombre de viatgers i viatgeres als hotels de la Comunitat ha crescut en els primers quatre mesos de 2019 un 3,6 % interanual, amb 2.570.097 persones registrades.

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha assenyalat que "aquestes xifres reflecteixen el bon comportament del turisme a la Comunitat amb xifres positives fora de temporada", i ha explicat que "el nostre objectiu és poder incrementar els turistes que visiten la Comunitat durant tot l'any i incrementar la despesa mitjana per turista, ja que hem posat l'enfocament a assolir més rendibilitat".

Les dades publicades per l'INE reflecteixen que, durant el període de gener-abril, es van incrementar les pernoctacions que van fer els turistes estrangers en hotels de la Comunitat Valenciana un 0,9 % respecte del mateix període de 2018. A més, s'incrementa el nombre de turistes un 3,5 %.

Per la seua banda, la demanda nacional ha incrementat durant els quatre primers mesos el nombre de viatgers als hotels de la Comunitat Valenciana un 3,6 %, i les pernoctacions han augmentat un 4,5 % interanual.

Resultats del mes d'abril

Respecte a les dades referents al passat mes d'abril, cal destacar que tant el nombre de pernoctacions com el nombre d'allotjats a hotels de la Comunitat Valenciana han registrat ascensos interanuals de l'1,7 % i del 3 %, respectivament. En concret, s'han registrat 2.515.745 pernoctacions i 809.945 persones.

Les dades d'abril mostren que la demanda estrangera ha descendit el passat mes d'abril un 2,7 % interanual amb una xifra total d'1.168.890 pernoctacions. No obstant això, el nombre de viatgers estrangers, xifrat en 342.603, s'ha incrementat un 3 %.

Per la seua banda, la demanda nacional ha incrementat les pernoctacions un 5,9 % respecte l'abril de 2018, amb un total d'1.346.855. El nombre de persones residents espanyoles, xifrat en 467.342, s'ha incrementat un 3 % interanual.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat