Nota de prensa

L'Associació de Jubilats i Pensionistes de la Pobla Llarga fa un donatiu al CIPF per a la investigació de l'Alzheimer

18/11/2016
L"Associació de Jubilats i Pensionistes de la Pobla Llarga fa un donatiu al CIPF per a la investigació de l"Alzheimer

L'Associació de Jubilats i Pensionistes de la Pobla Llarga ha fet, per segon any consecutiu, una aportació econòmica al Centre d'Investigació Príncep Felip per a la investigació de l'Alzheimer.

El Laboratori de Polímers Terapèutics de la Fundació Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF), que lidera la doctora María Jesús Vicent, treballa amb la finalitat de superar les barreres biològiques existents en l'organisme perquè els fàrmacs que s'administren per a tractar l'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives puguen arribar amb èxit al cervell i, a més, per a evitar els possibles efectes secundaris.

Aquest grup de recerca està desenvolupant nanosistemes polimèrics que faciliten el transport a través de la barrera hematoencefàlica (BHE) -barrera que controla el pas de substàncies de la sang al cervell-, per al seu ús com a agents de diagnòstic i/o sistemes d'alliberament controlat de fàrmacs en sistema nerviós central. Aquest Laboratori del CIPF treballa amb plataformes que, dissenyades adequadament perquè transporten fàrmacs seleccionats, poden fer que aquests travessen barreres biològiques "enganyant" els sistemes naturals de filtre o barrera de l'organisme, com per exemple la BHE.

Han visitat el CIPF Teresa Ribero i Carmen Sanchís, vocals de l'associació; la tresorera, Carmen Vallá; Marifé Martínez, regidora de Polítiques Socials de l'Ajuntament de la Pobla Llarga i la treballadora social d'aquest ajuntament, Cristina Verdú. Durant la seua visita al CIPF, s'han reunit amb el director del centre, Enrique Alborch, amb les doctores Vicent i Aroa Duro, també del Laboratori de Polímers Terapèutics.

La recaptació per a la lluita contra l'Alzheimer duta a terme per l'Associació de Jubilats i Pensionistes de la Pobla Llarga constitueix un acte solidari molt lloable que contribueix a donar suport a la investigació per a combatre aquesta malaltia. "Un gest exemplar i encomiable per aportar el seu donatiu a la investigació científica", ha assenyalat el doctor Alborch. "Aquest tipus de donacions animem encara més els investigadors a seguir lluitant contra malalties tan devastadores com la neurodegeneració, i, en concret, l'Alzheimer" assenyala la doctora Vicent.

Arxius relacionats