Nota de prensa

La Generalitat lliurarà el II Premi taurí 'Va de bous' el pròxim 6 de març

13/02/2018

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la resolució de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per la qual s'atorguen els II Premis Taurins Va de Bous.

El jurat de les dues categories ha acordat concedir ex aequo el premi de la categoria de Festejos taurins tradicionals al ramader Vicente Peris Maximino, per la seua contribució a la ramaderia autòctona, i a l'Entrada de bous i Cavalls de Sogorb, per ser la celebració més representativa i icònica que en l'actualitat posseeix la festa de Bous al carrer a la Comunitat.

En la categoria d'Espectacles Taurins en plaça de bous, el jurat ha acordat lliurar-lo al periodista José Luis Benlloch per la seva trajectòria professional i implicació amb el món dels bous.

Els premis Va de Bous es concedeixen cada dos anys, tenen caràcter honorífic i cada guardonat rep la reproducció d'una escultura de Miquel Navarro. L'acte de lliurament dels guardons es realitzarà el proper 6 de març en l'Ateneu Mercantil.

El jurat d'ambdues categories l'integren com a membres nats, el director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel; la directora general de Seguretat, Aurora Valero, i el cap de servei Fernando Castellano, com a secretari.

Relació completa d'integrants del jurat en el document adjunt.