Nota de prensa

Turisme Comunitat Valenciana impulsa 30 nous projectes empresarials a través d'Invat·tur Emprende

11/07/2018
Turisme Comunitat Valenciana impulsa 30 nous projectes empresarials a través d"Invat·tur Emprende

El Centre de Turisme (CdT) de València ha acollit la presentació dels projectes participants en l'onzena edició del programa de "Creació i impuls d'empreses turístiques innovadores i tecnològiques", emmarcat dins del projecte Invat·tur Emprende, que s'ha celebrat al llarg dels últims mesos.

Junt amb l'edició d'Alacant, que va celebrar dilluns passat la seua clausura amb la presentació dels nous projectes de la província, són un total de 30 projectes empresarials i empreses de creació recent, les que aquest any 2018 s'han impulsat a la Comunitat Valenciana per mitjà de Turisme.

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha destacat la importància d'aquest programa "perquè està orientat a desenvolupar el potencial creatiu, a fi de promoure i motivar la generació de nous projectes turístics innovadors i de base tecnològica".

Invat·tur Emprende és un projecte d'emprenedoria pel qual han passat ja més d'un centenar d'emprenedors. En aquesta edició del programa, celebrat a Alacant i a València, són 30 els projectes que han presentat les seues propostes ('pitch'). En aquesta ocasió, cal destacar la notable participació de dones emprenedores, ja que són un total de 30 dones les que lideren projectes empresarials. En 2017, van ser 18 dones les que van participar en el programa esmentat.

Colomer ha subratllat que "la Comunitat Valenciana té importants atributs turístics", alhora que ha indicat que "vivim una etapa ideal per a la posada en marxa de projectes que sàpien posar-los en valor".

Al seu parer, "el repte és que les empreses de base tecnològica vegen el sector turístic com un gran escenari d'oportunitats". Per al secretari autonòmic "el turisme és disseny, tecnologia, investigació, valors, creativitat i innovació"; a més, durant els últims anys s'ha configurat com "el motor de transformació social".

Presentació de nous projectes

Els projectes que s'han presentat són Volem València, una empresa en línia especialitzada en turisme inclusiu; MICELAB Solutions, plataforma integral de solucions tecnològiques innovadores per a millorar l'experiència en els esdeveniments MICE, i Ocioimpresión aporta la solució tecnològica personalitzada a través del mòbil, que permet als turistes estar connectats i informats de les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana. Així mateix, s'ha presentat el projecte Naur Reise, especialistes en rutes i experiències en la naturalesa per al mercat alemany; València VIP Experience, una agència de receptius especialitzada en serveis de 'Luxury Concierge' a les millors destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana i especialitzada en la comercialització d'experiències VIP exclusives.

Altres de les propostes són La finestra a la mar, empresa de gestió d'esdeveniments socioculturals que ofereix experiències tematitzades amb l'objectiu de dinamitzar i potenciar el turisme cultural característic dels Poblats Marítims de València; 365 Sun Training, plataforma en línia especialitzada en 'sports facilities' de la província de Castelló, que ofereix dinamitzar les instal·lacions esportives per a entrenadors, gestors i equips esportius del Nord d'Europa; Slow Music & Food, sistema modern de gestió en línia culturalgastromusical dirigit a un turisme respectuós amb l'entorn i prolongat en el temps posant en valor la música i la gastronomia local; Nasterio, web/plataforma especialista en turisme lingüístic i inclusiu amb immersió cultural per a països russoparlants.

Així mateix, també han presentat el seu projecte Be Kind, una aplicació mòbil gamificada amb l'objectiu de potenciar i premiar els bons comportaments del turista en els seus viatges a la Comunitat; Igualtur, web/plataforma de gestió d'esdeveniments i accions innovadores i personalitzades d'igualtat en i para el turisme; Enjoy-traveling, agència de viatges en línia i aplicació mòbil per al client corporatiu dedicada a la personalització de cada un dels serveis oferits; Ociosear, 'APPgenda' cultural de València per al turista cosmopolita; Igualtur, web/plataforma de gestió d'esdeveniments i accions innovadores i personalitzades d'igualtat per al turisme i SQUISIT, plataforma de programari i 'marketplace' en línia amb servei de 'business intelligence' i màrqueting digital per a la internacionalització del sector hoteler pime a Castelló.

Arxius relacionats