Nota de prensa

El Consell concedeix condecoracions i distincions al mèrit policial de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana

14/09/2018

El Ple del Consell ha aprovat la concessió de 154 condecoracions, diplomes i distincions al mèrit policial a la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, que depén funcionalment de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de la Generalitat.

L'objectiu d'aquesta mesura és reconéixer i premiar públicament l'actuació de la Unitat del Cos Nacional de la Policia adscrita a la Comunitat Valenciana i la de les persones i les institucions que hi destaquen per la col·laboració.

Cal recordar que la concessió de condecoracions i distincions que ha atorgat atorgades la Generalitat al mèrit policial d'aquesta unitat està regulada pel Decret 78/2014, de 30 de maig, del Consell, que crea i estableix els mèrits per a atorgar condecoracions d'or, plata, bronze amb distintiu blau, bronze, diploma de reconeixement a la trajectòria policial i la distinció honorífica.

Classificació de les condecoracions

En aquest cas, es concedeixen trenta condecoracions d'or de la Generalitat al mèrit policial, que premien la tasca de membres de diferents forces i cossos de seguretat, de les forces armades, de l'Administració de Justícia, de representants de la Universitat, de la Conselleria de Justícia, administracions públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències.

A més, s'han concedit 85 condecoracions de plata de la Generalitat al mèrit policial tant a membres de la unitat adscrita com a personal d'altres forces i cossos de seguretat, forces armades i persones físiques que han col·laborat amb aquesta unitat.

Així mateix, s'ha adjudicat una condecoració de bronze amb distintiu blau i quinze condecoracions de bronze de la Generalitat al servei policial, a membres de la unitat adscrita.

De la mateixa manera, s'ha aprovat la concessió de catorze diplomes de reconeixement a la trajectòria policial de diversos agents i oficials de la unitat.

Finalment, s'han adjudicat nou distincions honorífiques de la Generalitat als lletrats i lletrades del Col·legi d'Advocats d'Alacant i València que van assistir les persones migrants de l'Aquarius el juny de 2018; als cossos de la Policia Local de Bétera, Cheste, Novelda i el Verger; a les direccions territorials d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i d'Igualtat i Polítiques Inclusives d'Alacant, i a les ambulàncies de transport sanitari CSA.

Totes les condecoracions que ha aprovat el Consell tenen un caràcter vitalici i no comporten pensió o cap recompensa econòmica per part de la Generalitat. Seran entregades en un acte públic el dia 18 de setembre de 2018 a la ciutat de València.