Nota de prensa

Turisme Comunitat Valenciana aposta per represtigiar la formació en els CdT amb titulació universitària

14/09/2018
Turisme Comunitat Valenciana aposta per represtigiar la formació en els CdT amb titulació universitària

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha presentat els nous cursos d'especialització en cuina i gastronomia mediterrània i serveis de restaurant que impartirà la Xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana i que, per primera vegada, tindran una titulació que avala la Universitat.

En concret, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat de València i la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana avalen els nous cursos d'especialització en cuina i gastronomia mediterrània i serveis de restaurant.

Francesc Colomer ha presentat aquesta nova oferta de cursos junt amb la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i ha destacat "la importància de la governança turística que consisteix a construir aliances" i ha incidit que "des del minut zero d'aquesta legislatura hem dissenyat una estratègia compartida amb les universitats".

Colomer ha destacat que "els CdT són una història d'èxit, han format grans cuiners, però hem decidit fer un pas més per a innovar i millorar aquesta formació apostant per la construcció de noves instal·lacions, com el pròxim CdT d'Interior que s'obrirà a la Fábrica Giner de Morella, i l'aliança amb les universitats".

Colomer ha explicat que "es tracta d'un programa pilot, totalment gratuït per a l'alumnat, que s'inicia el mes que ve i fins a desembre, amb una durada de 250 hores i en què participen les universitats", i hi ha afegit que aquests cursos "són el preàmbul d'un curs més sòlid i complet que s'impartirà el 2019, de 1.000 hores de durada".

Impartiran aquests cursos els professors de les universitats participants que assumiran les matèries troncals, junt amb els formadors mateixos de la Xarxa CdT. D'aquesta manera, es crea un mètode innovador de formació en hostaleria, que uneix la docència universitària i formadors experts de la Xarxa CdT per a cada mòdul temàtic del curs.

El responsable de Turisme ha destacat la gran aposta que és col·laborar amb l'UJI per a incrementar la qualificació del turisme a la Comunitat Valenciana. Així, ha recordat que l'UJI "ha jugat un paper molt important en aquesta legislatura en l'adaptació del codi ètic mundial del turisme a la societat valenciana, que inspira tot l'esperit de la nova Llei de turisme, oci i hospitalitat".

Per la seua banda, la rectora de l'UJI, Eva Alcón, ha destacat que "la millor manera de transformar la societat és des de la formació i per això hem acceptat col·laborar amb Turisme a través de la formació en la gastronomia i la dieta mediterrània".

Signatura de conveni amb l'UJI

Els cursos d'especialització en cuina i gastronomia mediterrània i serveis de restaurant que avala la Universitat Jaume I s'emmarquen en el conveni de col·laboració que han subscrit Turisme Comunitat Valenciana i l'UJI.

Mitjançant aquest conveni, l'Agència Valenciana del Turisme col·laborarà econòmicament amb 80.000 euros amb l'UJI per a diferents actuacions que han de fer conjuntament durant l'any 2018.

Entre les actuacions que s'han de dur a terme, hi destaca l'impuls de la línia ètica entre empreses i destinacions turístiques adherides al codi ètic del turisme valencià, a més de la creació d'una xarxa de turisme ètic i responsable, així com la generació i la difusió de coneixement turístic a través de l'organització del simposi internacional "Turismofòbia i sostenibilitat: una perspectiva ètica".

A més, s'hi inclou el desenvolupament del producte turístic a la zona del Maestrat; la realització del XXI Congrés Internacional de Turisme, Universitat i Empresa, a més dels cursos d'especialització de cuina i sala.

Així mateix, mitjançant aquest conveni de col·laboració, l'UJI treballarà en la generació d'itineraris turístics culturals del producte turístic "Camins càtars".

Arxius relacionats