Nota de prensa

El litoral i l'interior de la Comunitat Valenciana parteixen d'una previsió del 83 % per al pont del Pilar

11/10/2018

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest dijous que tant els hotels del litoral com els de l'interior de la Comunitat Valenciana "parteixen amb unes previsions pròximes al 83 % per al pont del Pilar".

Colomer ha avançat així els resultats de l'enquesta que ha fet Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d'hotels, tant del litoral com de l'interior de la Comunitat Valenciana per als dies del 12 al 14 d'octubre.

Així, segons el sondeig referit a aquesta festivitat d'àmbit nacional, la Comunitat Valencià té a hores d'ara unes reserves confirmades estimades en un 82,96 % en el litoral, on el percentatge més alt el registra Benidorm, amb un nivell de reserves que aconsegueix ja el 91 %.

L'ocupació prevista en el litoral de la província de València ronda prop del 85 %, deu punts percentuals més que l'estimada en el mateix període de 2017. Així mateix, l'enquesta mostra que la ciutat de València aconsegueix més del 80 % d'ocupació. Per la seua banda, el litoral de Castelló té una previsió d'ocupació per a les nits de l'11 al 13 d'octubre superior al 70 %, i el litoral alacantí, sense incloure Benidorm, té una previsió del 79 %.

Per a Francesc Colomer, és "francament interessant" que les ocupacions que registren els nostres hotels durant aquest pont i el passat 9 d'Octubre, siguen semblants a les obtingudes en plena temporada turística estival, la qual cosa significa que "la lluita contra l'estacionalitat l'anem guanyant entre tots".

A juí del secretari autonòmic, "hi ha un sector turístic molt competitiu, molt motivat i disposat a innovar" i advoca a favor "d'avançar clarament en un concepte nou, en una estratègia que planteja demostrar als mercats que la Comunitat Valenciana és competitiva, diversa i està oberta durant tot l'any".

En aquest sentit, Colomer ha volgut reiterar l'aposta per "qualificar productes, invertir en capital humà, consolidar les plantilles i demostrar que ací la nostra gran diversitat permet poder plantar-los cara en els millors mercats turístics".

Per això, ha destacat que "des de Turisme es continuarà invertint en estratègies, com ara la de #Creaturisme, que ens ajuden a crear un producte complementari i generar un flux de turistes durant tots els mesos de l'any". De fet, "en aquest últim trimestre de l'any intensificarem la nostra promoció enfocada al producte, com ara la Mostra de Turisme que tindrà lloc a la CAC els dies 27 i 28 d'octubre.

Previsió en hotels d'interior

Respecte a l'interior, les previsions per al pont del Pilar que fa Turisme Comunitat Valenciana indiquen que els hotels d'interior de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació del 82,78 %, fet que suposa una diferència de 9,5 punts percentuals més que durant el mateix període de l'any anterior.

Per províncies, els hotels d'interior de Castelló estimen una ocupació superior al 78 % per a les nits del 11, 12 i 13 d'octubre; els hotels de la província d'Alacant estimen més del 60 % d'ocupació, i els de la província de València disposen d'unes reserves pròximes al 94 %.

Arxius relacionats