Nota de prensa

Colomer destaca el 'ferm compromís de la Generalitat per a convertir la Comunitat en un territori turístic intel·ligent'

11/10/2018

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha destacat el "ferm compromís de la Generalitat per a convertir la Comunitat Valenciana en un territori turístic intel·ligent".

Així ho ha assegurat Francesc Colomer a Madrid, després de la presentació de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents que ha organitzat la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques, (SEGITTUR), on ha participat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Francesc Colomer ha destacat que "resulta gratificant que, a l'hora de presentar l'estratègia de la Xarxa de Destinacions Intel·ligents d'Espanya, s'haja posat com a exemple d'avantguarda el treball que fem a la Comunitat Valenciana".

El responsable de Turisme ha explicat que, des de la Generalitat, "som conscients que la transformació digital afecta de ple l'economia turística, que ja està inserida en l'economia del coneixement i el turista és cada vegada més tecnològic".

Colomer ha apostat per "qualificar els nostres productes per a fer que les nostres destinacions puguen interactuar perfectament amb les noves tecnologies, conéixer els segments de la demanda i practicar una intel·ligència de mercats més qualificada que ens permeta accedir a públics que són els més desitjables d'acord amb el que podem oferir des de la Comunitat Valenciana".

Francesc Colomer ha subratllat la importància de formar part de la Xarxa Nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents, perquè d'aquesta manera, "participem en l'evolució d'aquest projecte, a través d'aliances estratègiques en les diferents matèries dels eixos dels DTI".

Així mateix, Francesc Colomer ha recordat que "des de la Comunitat Valenciana treballem ja en la implantació de de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana i col·laborem amb SEGITTUR per a coordinar i gestionar a la Comunitat Valenciana el Projecte DTI CV".

En aquesta línia, ha fet insistència en el fet que "l'objectiu de convertir la Comunitat Valenciana en un territori turístic intel·ligent que persegueix l'Estratègia de Destinacions Turístiques Intel·ligents Comunitat Valenciana des dels seus inicis, passa per la continuïtat de les accions en matèria de governança turística".

La creació de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana integra i genera sinergies entre tots els agents públics i privats relacionats directament i indirectament amb la gestió intel·ligent de les destinacions".

A la presentació, també han assistit algunes destinacions de la Comunitat Valenciana, que han signat el compromís per a integrar-se en la Xarxa Nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents.

Conveni amb SEGITTUR

Francesc Colomer ha destacat que "mostra del nostre compromís per a impulsar el desenvolupament de les destinacions turístiques intel·ligents és el conveni de col·laboració que hem subscrit amb SEGITTUR".

Turisme Comunitat Valenciana i SEGITTUR van subscriure el passat mes de maig un acord de col·laboració per a treballar conjuntament en el desenvolupament de les destinacions turístiques intel·ligents a la Comunitat Valenciana.

Mitjançant aquest conveni, s'han fixat tres àmbits de cooperació: la coordinació i gestió del projecte a la Comunitat Valenciana, la implementació i el seguiment i també la difusió i el reconeixement de la participació del sector turístic valencià en el projecte.

En matèria de coordinació, es desenvoluparà una metodologia i bateria d'indicadors comuns que servisquen de punt de partida en el procés de diagnòstic que poguera fer SEGITTUR en les destinacions de la Comunitat Valenciana i es dissenyarà un programa conjunt d'actuacions.

A més, mitjançant el conveni, Turisme Comunitat Valenciana i SEGITTUR intercanviaran eines per a ser testades en destinacions de la Comunitat Valenciana, i també en altres comunitats. A més, s'elaborarà un programa de formació dirigit a tècnics de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.