Nota de prensa

Turisme i CONHOSTUR posen en marxa beques per als alumnes amb certificats de professionalitat d'Hostaleria i Turisme

08/11/2018
Turisme i CONHOSTUR posen en marxa beques per als alumnes amb certificats de professionalitat d"Hostaleria i Turisme

Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa, junt amb CONHOSTUR, les beques d'hostaleria dirigides a formar i especialitzar els alumnes amb certificats de professionalitat d'Hostaleria i Turisme.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR), Manuel Espinar, han signat un acord amb els beneficiaris de les beques d'hostaleria i amb els restaurants on duran a terme les pràctiques d'hostaleria.

Aquesta iniciativa sorgeix gràcies al conveni de col·laboració que Turisme i CONHOSTUR han subscrit i al qual es destinaran 110.000 euros.

L'objectiu és contribuir a millorar la formació i la professionalitat del sector turístic valencià a través de l'especialització tècnica. Així mateix, aquestes beques es configuren com un instrument de formació complementària que puga facilitar l'accés al món laboral.

Francesc Colomer ha destacat que aquestes beques "redunden en la nostra estratègia d'apostar per la qualificació professional i per la formació". En aquesta línia, ha assenyalat que "la millor inversió de futur, des del punt de vista del sector turístic, és invertir en capital humà".

Per al titular de Turisme, "el futur del sector turístic dependrà, fonamentalment, del personal, i la formació serà l'avantatge competitiu i l'avantatge del futur". També ha afegit que "aquest programa de beques busca facilitar l'accés dels joves al mercat laboral de la mà de CONHOSTUR, que representa la veu del sector hostaler a la Comunitat".

En concret, s'han concedit un total de 17 beques dirigides a persones joves, titulades amb certificats de professionalitat nivells 1, 2 i de la família d'Hostaleria i Turisme.

Les persones beneficiades podran gaudir de la beca fins a finals d'aquest any en els millors establiments d'hostaleria de la Comunitat Valenciana. Restaurants com Sucede, Vuelve Carolina o La Salita, a València, i La Finca, Monastrell o L'Escaleta, a Alacant, ofereixen les seues instal·lacions per a formar alumnes que han cursat estudis de la família d'Hostaleria i Turisme amb certificats de professionalitat.

Colomer ha ressaltat que "aquestes beques representen una magnífica oportunitat per als futurs professionals del sector turístic perquè permeten desenvolupar pràctiques en establiments de restauració d'alt nivell, cosa que afavoreix la millora de la qualificació professional de tots els alumnes que cursen estudis d'hostaleria".

Arxius relacionats