Nota de prensa

Emergències i l'empresa Ercros col·laboren en la realització d'un simulacre per fuga i incendi d'una substància inflamable

08/11/2018
Emergències i l"empresa Ercros col·laboren en la realització d"un simulacre per fuga i incendi d"una substància inflamable

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i l'empresa Ercros han col·laborat en la realització d'un simulacre d'una fuga de metanol en descàrrega de cisterna i posterior incendi en què resulten ferits dos treballadors, un amb politraumatismes per caiguda d'altura i un altre per cremades.

Ercros, ubicada a Almussafes, és una de les 41 empreses afectades pel llindar superior del Reial decret 840/2015 a la Comunitat Valenciana.

Al llarg del matí s'han dut a terme diferents actuacions per a posar a prova l'operativitat del pla, un dels principals objectius d'aquest simulacre. El Pla d'emergència exterior de l'empresa va entrar en vigor el 24 de gener de 2007 i els simulacres que es fan després de la implantació d'aquest permeten comprovar el manteniment de l'operativitat de cada un dels protocols que s'han de seguir per part de tots organismes implicats en cas d'accident en l'empresa.

Aquesta activitat ha permés a Ercros activar el seu Pla d'emergència interior i treballar coordinats amb les diferents autoritats i organismes implicats: l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències; les policies locals d'Almussafes, Silla i Sollana; la Guàrdia Civil, i la Unitat Bàsica Sanitària.

Ercros, una vegada ha activat el seu pla d'empresa, ha notificat l'accident al Centre de Coordinació d'Emergències, d'acord amb el que indica el protocol d'actuació. S'ha simulat un accident de categoria 2-3, motiu pel qual el Centre de Coordinació d'Emergències ha activat el Pla d'emergència exterior en situació 1 i ha pogut posar en pràctica tots els mecanismes de resposta, així com comprovar les comunicacions entre tots els recursos actuants, tant en el terreny com en els centres de coordinació.

Les observacions que es deriven del simulacre es tindran en compte en la pròxima actualització del pla.

Arxius relacionats