Nota de prensa

Un total de 236 persones es presenten a l'examen acreditatiu per a porteries de discoteca

04/12/2018

Un total de 236 persones, de les 274 que s'hi van inscriure, s'han presentat a les proves avaluadores per a obtindre el carnet que acredita per a exercir com a personal del servei d'admissió, segons està establit en la Llei d'espectacles públics, que depén de la Direcció General de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Els exàmens s'han fet a les tres capitals valencianes. La prova avaluadora consta de dues parts, la primera és un test psicotècnic i la segona un examen sobre determinats aspectes jurídics, primers auxilis i nocions sobre psicologia que vénen determinats en la convocatòria de la prova.

Aquestes proves, l'obligatorietat de les quals ve recollida en la Llei d'espectacles públics de la Generalitat Valenciana, porten duent-se a terme des de 2009. Des de llavors, la Generalitat ha acreditat més de 2000 professionals, dels quals tenen acreditació vigent un total de 1.121 ara mateix.

Fins al moment s'han convocat 13 proves anuals (els dos primers anys es van fer dos en un mateix any) i 13 renovacions, que es fan cada quatre anys. El passat 28 de desembre es van efectuar dues renovacions (la segona dels aprovats de desembre de 2010 i la primera dels aprovats de desembre de 2014). S'hi van presentar 38 i 71 persones, respectivament.

Cal recordar que, des de l'1 de gener de 2011, és obligatori que totes les discoteques, les sales de ball i les sales de festa, així com els pubs i karaokes amb un aforament superior a les 200 persones, disposen de personal acreditat per a exercir el servei específic d'admissió, que ha de renovar-se cada quatre anys.