Nota de prensa

La previsió d'ocupació turística per a aquest pont supera el 76 % en el litoral de la Comunitat

05/12/2018
La previsió d"ocupació turística per a aquest pont supera el 76 % en el litoral de la Comunitat

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que està previst que els allotjaments turístics del litoral de la Comunitat Valenciana "superen el 76 % d'ocupació mitjana durant el pont de la Constitució".

Colomer ha avançat els resultats de l'enquesta que ha fet Turisme a una mostra representativa d'hotels, tant de litoral com d'interior, de la Comunitat Valenciana.

"El fet de caure en dijous la festivitat de la Constitució ha animat les escapades entre els turistes, sobretot dels propis de la Comunitat, que és el nostre principal mercat", ha afirmat Colomer.

Francesc Colomer ha assenyalat que les dades del sondeig elaborat per Turisme Comunitat Valenciana posen de manifest "la fidelitat del turista que visita la nostra destinació, tenint en compte que poden ser superiors gràcies a les reserves d'última hora", alhora que ha assenyalat que aquestes previsions "ens han d'animar per a continuar treballant en la desestacionalització del turisme a la Comunitat".

Quant a les previsions per als municipis de costa, el responsable de Turisme ha destacat que "s'esperen resultats positius, especialment a Benidorm, on s'espera que es cobrisca el 92 % de les places, un 7,5 % més que les previsions per al pont de l'any passat".

"Aquestes previsions ratifiquen la tendència d'aquest exercici, que està aconseguint superar els resultats obtinguts durant el passat any gràcies a l'esforç del sector", ha assenyalat Colomer, encara que ha incidit en el fet que "hem de continuar treballant per a aconseguir-ne la desestacionalització i per a incrementar l'activitat turística, perquè no hem de deixar-nos endur per les xifres positives".

En concret, per a la ciutat de València es preveu una ocupació pròxima al 70 %, segons les dades aportades per la Fundació Turisme València, mentre que el litoral de la província de València, sense incloure-hi la capital, estima una ocupació pròxima al 50 % (0,6 % més que en 2017).

Quant a la província de Castelló, aquesta parteix d'unes previsions superiors al 78 %, un 8,3 % més que les previsions per al mateix pont del passat any, i el litoral d'Alacant, sense incloure-hi Benidorm, preveu una ocupació superior al 63,6 %. Pel que fa al percentatge d'ocupació dels hotels de Benidorm, per a aquest pont s'espera que siga superior al 92 %.

Bones perspectives en l'interior de la Comunitat

Respecte a l'ocupació prevista per als hotels d'interior de la Comunitat, el sondeig que ha fet Turisme Comunitat Valenciana mostra una ocupació prevista pròxima al 80 % durant els dies del pont, una xifra que és un 23 % superior a les previsions per al pont de 2017.

En concret, l'interior de la província de València preveu un 90,3 % d'ocupació als hotels d'interior, un 37 % més que en 2017; l'interior de la província de Castelló té unes previsions superiors al 76 %, un 10,6 % més que l'any passat, i la província d'Alacant espera arribar a un 55 % d'ocupació als hotels d'interior, xifra un 18 % superior a les estimacions de 2017.

Francesc Colomer ha assenyalat que els resultats d'aquest sondeig "han d'inspirar-nos per a millorar i reforçar els nostres objectius d'apostar per la diferenciació impulsant nous productes turístics, per tal de potenciar el turisme d'interior de la nostra destinació".

En aquest sentit, ha recordat que, des de la Generalitat, "hem apostat clarament en aquesta legislatura per aconseguir la desestacionalització mitjançant l'impuls de productes i experiències turístiques fora de la temporada estival per mitjà del nostre programa CreaTurisme, perquè no som una destinació de temporada, som una comunitat sempre oberta".