Nota de prensa

L'AVI dona suport a Zeleros en el desenvolupament d'un sistema de transport terrestre que viatjarà a velocitats de fins a 1.000 quilòmetres per hora

17/12/2018

L'empresa valenciana Zeleros, que treballa en el disseny d'un sistema de transport terrestre d'ultra alta velocitat, desenvoluparà la primera fase del projecte amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI). Hyperloop permetrà transportar passatgers i mercaderies a velocitats de fins a 1.000 quilòmetres per hora a través de tubs a baixa pressió.

Zeleros està completant el modelatge i la validació a escala de laboratori dels sistemes crítics d'aquesta infraestructura, com ara l'estructura, la propulsió, l'emmagatzematge d'energia, l'acceleració i la frenada, abans d'iniciar els assajos al Parc Sagunt, on construirà el seu banc de proves.

Per emprendre l'execució d'aquests treballs de simulació i d'experimentació en laboratori, Zeleros disposa d'una subvenció de més de 100.000 euros, després que la seua iniciativa haja demanat el suport de l'Agència en la seua primera convocatòria d'ajudes.

La major part dels tests ja s'han dut a terme i està previst que en les pròximes setmanes finalitzen la resta de proves, en què participen la Universitat Politècnica de València (UPV), l'Institut Tecnològic de l'Energia (ITE) i el Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (Ciemat), amb què recentment va començar una col·laboració.

Pedra angular del projecte

L'èxit del projecte "Hyperloop" depén en gran manera del desenvolupament d'aquesta primera fase, que constitueix el primer pas per a integrar els diversos sistemes en un prototip. Zeleros confia a iniciar els experiments en la futura pista de proves de Sagunt a final del pròxim exercici, encara que les proves a mida real s'executaran cap al 2021.

Actualment, Zeleros és una de les sis empreses que treballen en el desenvolupament de Hyperloop en tot el món. Recentment, les tres companyies europees que participen en aquesta iniciativa, com també l'única que hi ha canadenca, han signat un acord de cooperació per a col·laborar en la definició d'uns estàndards tècnics i reguladors que garantisquen la compatibilitat de les diferents tecnologies sobre les quals se sustenta aquest sistema de transport. Radicada a València, Zeleros té actualmente 15 treballadors a temps complet.