Nota de prensa

La Generalitat acosta als municipis els desplegaments legislatius per a l'aplicació de la Llei de coordinació de policies locals

08/01/2019
La Generalitat acosta als municipis els desplegaments legislatius per a l"aplicació de la Llei de coordinació de policies locals

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències junt amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha organitzat tres jornades informatives per a explicar als responsables municipals la Llei de coordinació de policies locals de 2017, el desplegament legislatiu que se'n deriva i altres aspectes tècnics posats en marxa per part de la Generalitat per a l'aplicació d'aquesta llei. En aquestes trobades participa també el director general d'Administració Local, Antoni Such.

La primera d'aquestes jornades ha tingut lloc aquest dimarts a la Casa dels Caragols de Castelló i l'ha inaugurada el director de l'Agència José María Ángel, que ha explicat que es tracta de "realitzar pedagogia legislativa davant de tots els actors afectats en la Llei i tots els que han de donar resposta a situacions com ara les jubilacions anticipades o la presència d'interins en els diversos cossos".

En aquest sentit, José María Ángel ha assenyalat que "la intenció del Govern Valencià és que des de l'Ivaspe es puga assumir al llarg d'enguany l'organització de les proves selectives, i per a fer-ho els municipis valencians han de ser conscients que han de delegar aquestes competències o encomanar la gestió a la Generalitat".

D'aquesta manera, ha conclòs, "es dona resposta a la possible jubilació anticipada d'aquells agents que des d'aquest 2 de gener puguen haver-ho sol·licitat".

Les altres dues trobades tindran lloc aquest dimecres, dia 9 de gener, a València i el dijous a Alacant. Amb les jornades es pretén que tots els municipis i els màxims responsables en seguretat ciutadana, alcaldes i alcaldesses, regidors i caps de la Policia Local, estiguen informats de les últimes modificacions legals pel que fa a la coordinació dels cossos de seguretat locals.

Les tres jornades compten amb la participació del director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i del director general d'Administració Local.

També intervenen tècnics de l'Ivaspe, de la Direcció General d'Administració Local, de l'Associació de Tècnics i Personal de l'Administració Local i representants sindicals de les tres organitzacions majoritàries (CSIF, UGT-PV i CCOO-PV).

Arxius relacionats