Nota de prensa

Colomer lliura la Q de Qualitat Turística al MVPLA-Museu Visigot de Pla de Nadal de Riba-roja de Túria

10/01/2019
Colomer lliura la Q de Qualitat Turística al MVPLA-Museu Visigot de Pla de Nadal de Riba-roja de Túria

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a Riba-roja de Túria la Q de Qualitat Turística al MVPLA-Museu Visigot de Pla de Nadal de la localitat.

Colomer ha ressaltat que el lliurament de la Q de Qualitat Turística al MVPLA "reconeix el treball de tota la població de Riba-roja de Túria per a impulsar el turisme de qualitat a través de l'hospitalitat per a rebre els visitants" i ha insistit en el fet que "la qualitat certificada d'un museu és quelcom molt important, que defineix clarament l'aposta d'aquesta localitat per recuperar i preservar la història i el patrimoni i contar-ho al món".

En aquesta línia, Francesc Colomer ha ressaltat que a la Comunitat Valenciana "hem sigut pioners a tot Espanya perquè hem signat un acord amb l'ICTE amb la finalitat de pilotar la futura norma de Qualitat Turística en museus a la Comunitat Valenciana, en una aposta per treballar i donar a conéixer la qualitat de l'oferta cultural dels museus com a element de competitivitat turística".

El responsable de Turisme Comunitat Valenciana ha reconegut "la importància de reconéixer la tasca dels treballadors de les oficines Tourist Info de la Comunitat Valenciana, que són els que estan en la primera línia de defensa de la interacció amb els visitants en una destinació turística".

Colomer ha ressaltat "el treball que es realitza des de Riba-roja de Túria per a impulsar els recursos turístics rescatant la història i apostant per l'autenticitat i la cultura".

La Q a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana, amb 194 certificats i una representació del 12,4 %, ocupa la tercera posició en el rànquing de comunitats autònomes amb serveis turístics certificats amb la Q de Qualitat Turística, després d'Andalusia (301) i Galícia (282).

Dels 26 subsectors que actualment disposen de norma de qualitat contra la qual auditar-se, la Comunitat Valenciana lidera la primera posició en 7, i la segona en 4.

Actualment, lidera en primera posició en els següents subsectors: càmpings, convention bureaux, destinacions turístiques intel·ligents, formació i qualificació de guies, museus, palau de congressos, i transport turístic. En segona posició: els hotels, les OIT, les platges i els ports esportius.

De les dues últimes normes publicades (museus i destinacions turístiques intel·ligents), la Comunitat Valenciana ha sigut la primera a estrenar-se amb dos museus (el MARQ d'Alacant i el MVPLA de Riba-roja) i amb la destinació de Benidorm, respectivament.

Arxius relacionats