Nota de prensa

Turisme llançarà 162 informes estadístics en 2019 per a millorar la presa de decisions del sector

07/02/2019

El Departament d'Estudis de Turisme Comunitat Valenciana té previst elaborar, i compartir de manera gratuïta, un total de 162 informes estadístics al llarg de 2019 per a facilitar i millorar la presa de decisions del sector.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "aquestes eines, que es poden consultar i descarregar lliurement en la nostra pàgina web, són molt útils per a valorar el rendiment del sector i, sobretot, per a poder ser capaços d'anticipar-nos a les necessitats dels clients i a les tendències del mercat".

Així, ha remarcat que "la gestió intel·ligent de les dades, o 'Smart Data', és fonamental en els temps que vivim, per això des de les administracions hem de facilitar aquesta transferència de coneixement que puga redundar en la millora d'un sector que, com el turístic, és fonamental per a la nostra economia".

De fet, en 2019 està previst incloure 15 informes més que l'any passat i, per primera vegada, es realitzarà un informe mensual sobre l'evolució de l'oferta hotelera.

La informació elaborada i difosa per Turisme Comunitat Valenciana, l'objectiu de la qual és facilitar la presa de decisions per a millorar la competitivitat del sector, és fruit de la col·laboració amb les entitats responsables de les estadístiques oficials de turisme, com són l'Institut Nacional d'Estadística i Turespaña, la Direcció General d'Economia, els agents turístics de la Comunitat Valenciana i una sèrie de fonts i estudis propis.

La secció Estadístiques de Turisme de la Comunitat Valenciana ofereix informació molt detallada de la Comunitat i les diverses zones turístiques que ofereix a través de la publicació d'anuaris, informes, estudis i altres productes d'interés que s'elaboren i distribueixen seguint un calendari preestablit. Tots aquests documents són de descàrrega lliure i gratuïta.

Està previst que, al llarg d'enguany, es presenten 162 informes, 98 dels quals seran de conjuntura, amb una periodicitat mensual i trimestral. A més, hi ha cinc publicacions anuals que proporcionen una visió de conjunt i detallada de l'activitat turística, entre les quals destaquen els informes que reflecteixen l'oferta turística municipal i comarcal de la Comunitat Valenciana i l'anàlisi del turisme a la Comunitat, que proporciona una visió global de l'evolució del sector però amb dades detallades.

Tal com ha recordat Colomer, "també col·laborem amb Exceltur per a l'elaboració de l'Estudi d'Impacte Econòmic del Turisme sobre l'Economia i l'Ocupació, els resultats del qual, de 2017, presentem recentment". Cal sumar, tal com ha apuntat, "l'anàlisi mitjançant 42 informes al llarg de l'any, dels principals mercats nacionals i internacionals, als quals ara se suma la investigació de quatre productes turístics destacats".

En aquest sentit, ha remarcat que "és evident que el treball d'investigació i anàlisi que es du a terme des de Turisme Comunitat Valenciana s'adequa als nostres objectius, i als canvis de tendència i demanda que anem detectant per a no quedar-nos arrere en un sector que avança a un ritme molt ràpid".