Nota de prensa

Turisme promociona l'oferta turística de la Comunitat Valenciana en la fira del sector més important de Bèlgica

07/02/2019
Turisme promociona l"oferta turística de la Comunitat Valenciana en la fira del sector més important de Bèlgica

Turisme Comunitat Valenciana continua amb la promoció de l'oferta turística de la Comunitat en l'àmbit internacional. Així, des d'aquest dijous i fins al diumenge dia 10, està present al 'Salon des Vacances' de Brussel·les, el certamen turístic més important de Bèlgica, amb 61 anys de trajectòria.

La Comunitat Valenciana estarà present a l'estand de Turespaña junt amb les marques turístiques de Benidorm i Patronat Turístic de Castelló, i també la Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat la importància d'assistir a aquest tipus de certàmens turístics en mercats consolidats com el belga, "per a buscar l'increment del nombre de visitants i mostrar la varietat de productes turístics de la nostra destinació, amb l'objectiu de desestacionalitzar la nostra oferta i incrementar la despesa".

Francesc Colomer ha ressaltat l'increment en un 7,5 % de la despesa que el turisme belga va realitzar en aquesta destinació l'any passat. En 2018, la Comunitat Valenciana va rebre 537.004 visitants des de Bèlgica, que van desembossar més de 527 milions d'euros.

Per a Colomer, "les xifres d'aquest mercat són positives, però no podem quedar-nos en la complaença, hem de treballar intensament per a garantir un flux de turisme sostenible i aprofitar la bona dinàmica d'aquest mercat a la Comunitat i l'excel·lent connectivitat aèria".

Aposta pel turisme de natura i rural

Turisme Comunitat Valenciana reforça en aquesta fira la imatge de la Comunitat Valenciana com a terra de valors, singular i hospitalària, a més d'una destinació d'identitat mediterrània, diversa, plural i accessible, i insisteix de manera especial en el turisme de natura i el turisme rural, dos sectors molt valorats pels belgues.

Així, facilitarà informació sobre l'oferta turística de la Comunitat en allotjaments rurals i càmpings; enclavaments patrimoni de la humanitat; la gastronomia; el 'birdwatching', o observació d'aus, i les rutes i excursions, entre altres.

El 'Salon des Vacances' està considerat el gran punt de trobada del turisme a Bèlgica, amb uns 800 expositors de 60 països diferents i 100.000 visitants cada any, segons l'organització.