Nota de prensa

Turisme Comunitat Valenciana i l'ICTE impulsen la marca Q de Qualitat als museus de la Comunitat Valenciana

08/02/2019

Turisme Comunitat Valenciana renova en 2019 el Programa de qualitat turística que desenvolupa en col·laboració amb l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola.

Després de l'èxit de la convocatòria de l'any passat i d'haver complit amb els objectius que es van plantejar, Turisme i l'ICTE intensificaran enguany la col·laboració per a millorar la competitivitat dels museus de la Comunitat, per mitjà de la implementació i la difusió d'eines de gestió de qualitat.

La Comunitat Valenciana ha sigut la primera a iniciar l'aplicació de la norma de Qualitat de museus i col·leccions museístiques promoguda per l'ICTE. De fet, ja el conveni de 2018 va preveure el desenvolupament d'un diagnòstic del nivell de qualitat de l'oferta museística de la Comunitat, en una selecció de 26 museus de les tres províncies.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la necessitat de "buscar l'excel·lència en l'oferta per a guanyar competitivitat en turisme cultural, un segment estratègic en els nostres objectius de rendibilitat i desestacionalització."

Colomer ha insistit en el fet que "no hem de competir en preus, hem de competir en qualitat, i aportar valor a l'experiència que oferim al visitant".

Promoció de la Q de Qualitat

El nou conveni entre Turisme i l'ICTE inclourà, a més, una partida per a la inversió en promoció de la marca Q de Qualitat Turística a la Comunitat Valenciana.

Aquesta difusió ha sigut àmpliament sol·licitada pel sector empresarial, que aposta per la marca Q com a eina de diferenciació i de valor afegit per a la destinació.

Cal assenyalar que l'ICTE és una institució espanyola, privada, independent i sense ànim de lucre creada per les associacions empresarials del sector turístic, a fi de promoure, estendre i donar suport a la difusió de sistemes de qualitat específics en l'àmbit turístic.