Nota de prensa

Colomer reivindica el prestigi de les professions vinculades a l'hostaleria i la cuina

11/02/2019
Colomer reivindica el prestigi de les professions vinculades a l"hostaleria i la cuina

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reivindicat "la necessitat de reconéixer el prestigi i l'esforç de totes les professions vinculades a la gastronomia" durant la inauguració del V Congrés de Gastronomia i Vi, en el qual ha participat junt amb l'alcaldessa de Castelló, Empar Marco.

Francesc Colomer ha reconegut que "la gastronomia és un espai molt important per al turisme, però també per a mostrar la nostra identitat i perquè els joves aposten per construir un espai en l'imaginari col·lectiu en el qual viure de la cuina".

El responsable de Turisme Comunitat Valenciana ha explicat que "si volem construir una societat digna, el camí i les coordenades per a aconseguir-ho són tornar a l'escola per a estudiar i formar-nos" i ha assenyalat que "apostar per la gastronomia i el turisme és una inversió de futur per als joves".

A més, ha ressaltat la importància de fer aquest Congrés "perquè tot el que signifique crear un espai de reflexió i debat, d'elevar la jerarquia i el reconeixement social de la cuina i la gastronomia és molt important", encara que per a Francesc Colomer el gran repte és "fer que la societat crega en la gastronomia com una professió vocacional de futur, i per a fer-ho hem de saber explicar a la gent el gran valor que té la gastronomia".

En aquesta línia, ha destacat la importància de "creure en les dones i homes que es dediquen a la cuina, creure en els professionals, i creure en el lideratge de la gent que influeix gastronòmicament".

Colomer ha assenyalat que "hi ha hagut una eclosió mediàtica que ha fet possible el reconeixement dels cuiners, però no han eixit tots els oficis i professionals que treballen en l'hostaleria i per això hem de lluitar i reclamar que isquen a la llum totes i tots els professionals".

Finalment, el secretari autonòmic ha felicitat l'Ajuntament de Castelló per l'organització del congrés, i ha assenyalat que "és un encert dedicar-lo a les dones perquè, a més de debatre i parlar de cuina, innovació o disseny, es parlarà d'igualtat".

V Congrés de Gastronomia i Vi

El Congrés de Gastronomia i Vi, que acull el CdT de Castelló de l'11 al 13 de febrer, arriba a la cinquena edició com a un gran fòrum de cuina, enologia i restauració, en el qual els professionals del sector tenen l'oportunitat de compartir coneixements i experiències, a més de ser un aparador d'excepció dels millors productes.

Cal ressaltar que el V Congrés té per lema 'Enguany cuinen elles' i, amb això, es pretén donar protagonisme a les dones, ja que 9 grans cuineres, entre elles quatre amb estreles Michelin -Fina Puigdevalls i Montse Abella, amb dues, i Lucía Freitas i Carolina Sánchez, amb una-, seran les encarregades d'impartir una dotzena de ponències i dos tallers en els quals uns 200 assistents podran descobrir les noves tendències de la gastronomia.

A més, de la mà de reputats ponents d'àmbit nacional, es mostrarà l'actualitat i les noves tendències gastronòmiques mitjançant conferències i tallers, alhora que es permetrà fer un recorregut geogràfic pels sabors i aromes de la província de Castelló.

A aquesta cita assisteixen tant professionals de la cuina, sommeliers, enòlegs i cambrers de sala, com estudiants d'hostaleria i aficionats a la cuina que vullguen posar-se al dia de tot el que succeeix en el vast món de l'enogastronomia, ja que el format permet crear sinergies entre ponents, expositors i professionals.

Arxius relacionats