Nota de prensa

Aerocas informa els empresaris sobre els avanços i línies estratègiques de l'aeroport de Castelló

21/05/2019

- Colomer trasllada a la Junta Directiva de CEV-Castelló les gestions dutes a terme per a assolir el desenvolupament de la infraestructura
- Aerocas fixa com a objectius continuar l'avançament de la connexió amb els mercats turístics europeus i de la diversificació de l'activitatEl secretari autonòmic de Turisme i president de la societat pública Aerocas, Francesc Colomer, ha mantingut a l'aeroport de Castelló una reunió amb CEV-Castelló, amb l'objectiu d'informar l'entitat empresarial sobre la situació, els avanços i les línies estratègiques de la infraestructura.

Francesc Colomer ha agraït al president de CEV-Castelló, Sebastián Pla, el suport de l'organització empresarial a l'aeroport, la Junta Directiva de la qual s'ha reunit a les instal·lacions.

Colomer ha subratllat que la infraestructura "és un aliat natural del sector empresarial", per la qual cosa ha advocat per "continuar avançant a fi que l'aeroport es consolide com una eina valuosa al servei del teixit productiu i del territori i que siga reflex de la societat i les empreses d'aquesta, indispensables per al progrés de la província".

El president d'Aerocas ha posat en valor els avanços de les instal·lacions, així com les línies de treball que s'han posat en marxa, gràcies a les directrius del Pla estratègic.

En aquest sentit, ha destacat que s'ha assolit "un desenvolupament de l'aeroport i una diversificació de l'activitat que, units al sanejament econòmic i a la remuntada de reputació, ens fan ser optimistes respecte al futur i a la viabilitat de la infraestructura".

Per la seua banda, el director general d'Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha explicat que el pla de posicionament de l'aeroport en els mercats turístics internacionals, afavorit per Aerocas, ha possibilitat la captació de tres rutes per a enguany, que se sumen a les que ja hi havia.

A més a més, està en fase de licitació una segona campanya, a la qual opten dues aerolínies, amb l'objectiu d'assolir connexions noves per a un període de tres anys. A això cal sumar les gestions que s'estan fent davant del Ministeri de Foment per a obtindre la declaració de la ruta Castelló-Madrid com a 'obligació de servei públic' (OSP) i una possible col·laboració amb Aena.

El conseller responsable d'estratègia d'Aerocas, Javier Gallego, ha assenyalat que l'aeroport "té una vocació principalment turística, per la qual cosa la Generalitat i els empresaris fem un treball conjunt intens per a contribuir a l'objectiu estratègic de la desestacionalització del sector".

Segons Gallego, el full de ruta passa perquè l'aeroport "establisca un trànsit, regular i xàrter, amb els principals mercats emissors de turisme europeu per a fer que la província i els productes turístics d'aquesta puguen competir en igualtat de condicions amb altres destinacions durant la temporada mitjana i baixa".

Diversificació

D'altra banda, els responsables d'Aerocas han incidit en els avanços reeixits en la diversificació de l'activitat per mitjà de la implementació de vies de negoci complementàries al trànsit comercial, seguint les directrius del Pla estratègic de l'aeroport.

En aquest sentit, segons han detallat, dues empreses desenvolupen treballs de desmuntatge i de reciclatge d'avions. A més, s'han tancat acords amb dues escoles de pilots per a dur a terme activitats de formació i també s'ha instal·lat una companyia que presta servei d'aerotaxi.

Aquest increment general de l'activitat, en els diversos vessants, ha portat l'aeroport a impulsar obres d'ampliació de la plataforma d'estacionament d'aeronaus per a atendre les noves necessitats que s'han creat.

Així mateix, des d'Aerocas s'ha incidit en la importància de la futura zona d'activitats complementàries (ZAC), que està en fase de definició i en la qual la Generalitat pretén promoure un focus empresarial i logístic vinculat a l'aeroport.

Arxius relacionats