Nota de prensa

L'AVI dona suport al desenvolupament de 14 prototips i projectes pilot i finança quatre unitats d'innovació en centres d'investigació

15/07/2019

- Concedeix 2,6 milions en ajudes en el marc del programa que té de suport a la valorització i transferència dels resultats d'investigació
- L'Agència donarà suport en 2019 a un total de 19 sol·licituds procedents d'universitats, centres d'investigació i instituts tecnològicsL'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha concedit 2,6 milions d'euros en ajudes en el marc del programa que ofereix de suport a la valorització i la transferència a les empreses dels resultats d'investigació.

Els fons destinats per l'AVI permetran executar 14 projectes de desenvolupament experimental d'universitats, centres d'investigació i instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana, a més de finançar quatre unitats científiques d'innovació empresarial (UCIE), dues d'aquestes de nova creació.

El Programa de valorització i transferència dels resultats d'investigació consta, de fet, de dues línies diferenciades. En la primera, l'Agència sufragarà l'obtenció de prototips i posada en marxa de projectes pilot, així com l'assaig i la validació de nous productes, processos o serveis. A més, a fi de desenvolupar innovacions dirigides al teixit productiu, dona suport a la constitució d'unitats científiques en el si dels centres d'investigació i les universitats.

L'AVI finançarà un total de 19 projectes, que són els que han obtingut més puntuació en la fase d'avaluació entre les dues línies, d'un total de 93 que es van presentar a la convocatòria. En llista d'espera resten les 43 propostes que sí que han rebut una valoració favorable dels tècnics, però per a les quals es manca de fons suficients.

Segons el tipus de beneficiari, les universitats aglutinen el 53% dels projectes amb suport, seguits dels centres d'investigació sanitària i dels instituts tecnològics, que representen el 26% i el 16% respectivament, mentre que els centres del CSIC suposen un 5% del total.

Amb aquesta resolució, que ja ha sigut notificada als beneficiaris, l'AVI ha completat la concessió dels estímuls econòmics per al desenvolupament i l'enfortiment del sistema valencià d'innovació corresponent a 2019, que s'articulen entorn de sis programes amb un pressupost global de més de 14 milions d'euros.

En aquest sentit, el de valorització i transferència s'erigeix, en la present convocatòria d'ajudes, com el tercer que més demanda ha registrat entre els agents del sistema valencià d'innovació (concentra el 16% del total). Les propostes rebudes s'han incrementat, de fet, en una mica més del 80% respecte al passat exercici.