Nota de prensa

Turisme Comunitat Valenciana promou el turisme sostenible de destinacions emergents per mitjà dels premis EDEN

15/07/2019

- Dimarts s'obri el termini perquè les destinacions interessades presenten les candidatures
- Turisme seleccionarà la destinació candidata de la Comunitat Valenciana i la proposarà a la Secretaria d'Estat de TurismeTurisme Comunitat Valenciana promou el turisme sostenible de destinacions emergents per mitjà de la participació, un any més, en els premis EDEN, European Destinations of Excellence (Destinacions Europees d'Excel·lència), amb el cofinançament de la Comissió Europea.

L'objectiu d'EDEN, que en 2019 arriba a la novena edició sota el lema 'Turisme de salut i benestar', és atraure l'atenció sobre el valor i la diversitat de les destinacions europees, i donar a conéixer destinacions emergents que desenvolupen iniciatives de turisme sostenible entorn d'una temàtica que varia en cada edició.

Aquest dimarts, 16 de juliol, s'obri el termini perquè les destinacions interessades a participar presenten les candidatures fins al 15 de setembre.

Turisme CV seleccionarà la destinació candidata de la Comunitat Valenciana entre totes les propostes rebudes en el termini i la proposarà a la Secretaria d'Estat de Turisme. Aquesta triarà una destinació guanyadora espanyola, i un màxim de quatre destinacions finalistes espanyoles que passaran a formar part de la xarxa de destinacions EDEN i seran guardonades en una cerimònia que tindrà lloc el gener de 2020 a Madrid, en el marc de la Fira Internacional de Turisme Fitur.

La destinació guanyadora d'Espanya participarà en la gala de lliurament de premis, que serà a Brussel·les durant el primer trimestre de 2020.

Les candidatures guanyadores passaran formar part de la xarxa de destinacions EDEN. Aquesta xarxa permet l'intercanvi de bones pràctiques entre les destinacions i accions de promoció i màrqueting internacional.

Cal assenyalar que dos de les candidatures presentades per la Comunitat Valenciana van ser seleccionades com a finalistes en les edicions de 2017 (Turisme cultural 'Sagunt, suma de cultures') i 2013 (Turisme accessible 'Platges de València').

Per a més informació: consultar ací