Nota de prensa

Turisme Comunitat Valenciana inverteix més de 5 milions d'euros en 417 projectes turístics d'entitats locals

07/08/2019

- Les ajudes concedides a ajuntaments i mancomunitats tenen com a objecte millorar els recursos i serveis turístics, la competitivitat de les destinacions i la desestacionalització
- Colomer destaca que es dona suport als municipis en els projectes que tinguen a veure amb la qualitat, la innovació i la creativitatTurisme Comunitat Valenciana destina 5,1 milions d'euros a entitats locals per a donar suport a un total de 417 projectes turístics. Es destinen més de 3 milions d'euros als projectes per a la millora i adequació dels serveis turístics i més de 2 milions als projectes presentats per a impulsar la competitivitat de les destinacions i la desestacionalització.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat "la importància de donar suport a projectes que tinguen a veure amb la innovació, la creativitat i els nous productes i estratègies que milloren la qualitat de l'oferta turística".

Per a Francesc Colomer, "és fonamental el paper dels municipis en la creació d'oferta turística autèntica, sostenible i competitiva, capaç de crear valor únic". En aquest sentit, ha recordat que "enguany es van incrementar en prop d'un milió d'euros les ajudes destinades als ajuntaments, cosa que demostra la nostra implicació en la governança col·laborativa".

Ajudes per a adequació i millora dels recursos turístics

El 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV) publica aquest dimecres la resolució de concessió d'ajudes del programa d'adequació i millora dels recursos i serveis turístics per import global de 3 milions d'euros a un total de 210 projectes presentats per entitats locals de la Comunitat Valenciana dirigits a modernitzar i diversificar l'oferta turística mitjançant la posada en valor dels seus recursos i la prestació de serveis al turista, la millora de l'accessibilitat i el foment del desenvolupament sostenible d'aquesta activitat clau per a la nostra economia i la cohesió territorial.

Entre els projectes subvencionats, es destinen, per exemple, ajudes per a la millora de les platges de Xàbia o l'eliminació de barreres arquitectòniques del museu fester de Muro de Alcoy, a la xarxa 100K de BTT de Traiguera o al Centre d'Interpretació del Vi de Benlloc, a la ruta dels horts medievals d'Alpuente o la ruta dels forns de calç i la pedra en sec de Llutxent, entre altres.

Igualment, se subvencionen 17 projectes relacionats amb aplicacions mòbils, plataformes interactives i el desenvolupament de destinacions turístiques intel·ligents, com és el cas del projecte DTI de Finestrat o dels projectes de Smart Wifi a les platges de Benicàssim o de platges intel·ligents del Fortí i Fora del Forat de Vinaròs.

Ajudes per a fomentar la competitivitat i la desestacionalització

L'ordre d'ajudes a entitats locals inclou, a més, un altre programa dirigit a fomentar la competitivitat i la desestacionalització de les destinacions turístiques. El DOGV va publicar la concessió d'aquestes subvencions el 23 de juliol per import de 2,1 milions d'euros. 93 dels projectes subvencionats corresponen a la prestació de serveis turístics, 78 són iniciatives per a impulsar la imatge de les destinacions turístiques i 36 estan vinculats a la certificació de sistemes en recursos i serveis en favor de la qualitat.