Nota de prensa

Colomer: 'En aquesta legislatura apostem per millorar el producte, la promoció, la qualificació, la formació i la innovació'

10/09/2019
Colomer: "En aquesta legislatura apostem per millorar el producte, la promoció, la qualificació, la formació i la innovació"

- Francesc Colomer s'ha reunit amb la Junta Directiva de la Confederació d'Empresaris Turístics CET-CV per a analitzar la situació del sector hoteler i les perspectives de futur
- Colomer ha destacat que "la internacionalització i la magnífica connectivitat de la Comunitat ens ha de servir per a fer cada vegada les coses millor".El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s'ha reunit amb la Junta Directiva de la Confederació d'Empresaris Turístics CET-CV per a analitzar la situació del sector hoteler i les perspectives de futur.

Després de la reunió, Colomer ha explicat que "aquesta reunió s'emmarca dins de la nostra aposta per la governança col·laborativa per a fer possible que el turisme continue progressant".

El responsable de Turisme ha anunciat que "aquesta ha de ser una legislatura amb la percepció que estem en un món que acaba de nàixer i tot és nou", per això ha assenyalat que "apostarem per la millora de producte, de capacitat de promocionar-nos, transformació digital, qualificació, de formació professional i d'innovació".

"Els resultats de la temporada d'estiu són positius, però no hem de conformar-nos, hem de continuar treballant per a millorar", i ha assenyalat que "la internacionalització i la magnífica connectivitat de la Comunitat ens ha de servir per a fer cada vegada les coses millor", ha destacat.

En aquesta línia, ha recordat que el repte és "millorar, qualificar i evolucionar la transformació digital, aspirar al segment de la demanda cada vegada més exigent, buscar més rendibilitat, a més d'apostar per la qualitat de L'Exquisit Mediterrani i Mediterranew Musix" i hi ha afegit que, "per a tot això, el Consell considera que és molt important el suport del sector, perquè s'ha d'apostar per la cogestió i la coresponsabilitat".

Durant la reunió també s'ha abordat la convivència ciutadana amb el turisme. "Una ciutat amb turistes i gent de qualsevol tipus consumint i transitant és bella, però hem de controlar les capacitats de càrrega, els fluxos turístics amb els quals la ciutat funcione i siga hospitalària, gestionant la saturació turística, tal com recomana l'OMT", ha explicat.

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha assenyalat que "el repte de les ciutats és gestionar els recursos del centre i la perifèria i obrir l'angular, sense que perda l'autenticitat i allò que és genuí", alhora que ha insistit en el fet que "el turista no és el culpable i no s'ha d'anar cap a una turismefòbia".

Per la seua banda, el president de la Junta Directiva de la CET-CV, Luis Martí, ha assenyalat que "amb aquestes reunions es pretén monitorar el dia a dia del turisme i analitzar les dades d'ocupació i de rendibilitat"; i també ha apostat per treballar qualificant l'oferta, ja que ha explicat que "el principal problema dels hotels de la Comunitat Valenciana és el conformisme, i no creiem en això".

Arxius relacionats