Nota de prensa

Colomer destaca l'aliança entre la Generalitat i Dénia 'per a reconstruir la promesa de destinació turística que volem ser a la Comunitat'

07/11/2019
Colomer destaca l"aliança entre la Generalitat i Dénia "per a reconstruir la promesa de destinació turística que volem ser a la Comunitat"

- El secretari autonòmic de Turisme ha participat en la presentació del D*na Fòrum 2019 'Cuinant la terra. Llaurant el futur', que se celebrarà del 25 al 27 de novembre
- En el fòrum intervenen especialistes que aporten la visió dels reptes globals als quals s'enfronta el turisme gastronòmicEl secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la presentació del D*na Fòrum 2019 'Cuinant la terra. Llaurant el *futur', juntament amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el comissari del D*na Fòrum, Pep Romany.

Francesc Colomer ha ressaltat que "és un honor participar en aquesta aliança per a reconstruir la promesa de destinació turística que volem ser a la Comunitat Valenciana" i ha incidit en el fet el Fòrum D*na és un projecte "que ajuda a internacionalitzar la nostra cultura gastronòmica".

El responsable de Turisme ha assenyalat que "el turisme és oci, negoci i valors". En aquesta línia, ha assenyalat que "els valors tindran un retorn econòmic i la proposta més competitiva és sempre la més honesta i la més carismàtica, com ho és la gastronomia".

Colomer ha recalcat que "el D*na Fòrum 2019 és un bon exemple de proposta lligada als valors i aquest espai de reflexió és necessari perquè fa falta pensar i repensar", al mateix temps que ha assenyalat que "cal anar a l'autèntic i repensar la indústria turística perquè els tuits no canvien el món, no és la forma de conducta que ens interessa".

El responsable de la política turística ha apostat per "dotar els projectes no solament de tecnologia, sinó d'emocions humanes i això la gastronomia ho fa possible, necessitem aquest món tan interconnectat, on la indústria turística té un gran futur, connectar amb l'ésser humà i amb els plaers com ocorre a la taula amb la gastronomia".

Colomer ha felicitat l'Ajuntament de Dénia i el comissari del D*na Fòrum 2019 per impulsar aquest projecte i ha destacat que "Dénia representa els valors que volem exhibir al món, que són els valors mediterranis, és Ciutat Creativa de la Gastronomia i té el gran valor de mostrar la nostra pròpia identitat en el món".

L'organització del D*na Fòrum forma part de les actuacions que es desenvolupen mitjançant el conveni de col·laboració que subscriurà Turisme CV amb l'Ajuntament de Dénia per a la realització d'un pla de promoció de la gastronomia de Dénia i de la Comunitat Valenciana.

D*na Fòrum - Cuinant una terra. Llaurant un futur

L'esdeveniment D*na Fòrum 'Cuinant una terra. Llaurant un futur', organitzat per l'Ajuntament de Dénia, a través del conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, tindrà lloc al CdT de Dénia entre els dies 25 i 27 de novembre.

Amb aquesta iniciativa, es dona continuïtat al D*na Festival (celebrat el setembre de 2017 i 2018) i s'introdueix un nou format per a convertir Dénia durant tres dies en un gran fòrum reflexió sobre el sistema agroalimentari: des de l'òptica del turisme, la sostenibilitat, el territori i, sobretot, de la gastronomia com a tema central.

Turisme Comunitat Valenciana impulsa i dona suport a iniciatives com aquest fòrum a través de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat i la marca L'Exquisit Mediterrani amb la finalitat de consolidar esdeveniments de rellevància gastronòmica a la Comunitat Valenciana i espais de reflexió que servisquen, a més, per a difondre el valor del nostre patrimoni gastronòmic i el que aquest pot aportar al desenvolupament turístic sostenible, als territoris i a la societat.

En el fòrum intervindran persones expertes que aportaran la visió dels reptes globals als quals s'enfronta el turisme gastronòmic, des d'entitats com la Fundació Alicia, l'OMT o el Basque Culinary Center a comunicadors gastronòmics, com José Carlos Capel.

Altres, com els xefs valencians Quique Dacosta, Kiko Moya o Nazario Cano, o representants de la producció agrària, el comerç local i entitats acadèmiques i de desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana i la Marina Alta, aportaran la visió local des del territori.

S'abordaran matèries com el creixement mundial del turisme gastronòmic i els reptes i les oportunitats als quals s'enfronta. A més, es presentaran experiències i projectes de promoció gastronòmica i incidència en el mercat turístic i s'abordaran tots els productes que conformen el patrimoni alimentari i l'experiència gastronòmica a la comarca de la Marina Alta.

La creativitat i la innovació amb arrels en la cultura culinària i les maneres de vida del territori també centraran el debat en aquest fòrum, així com el paper dels restaurants o els nous models de producció i consum.

Arxius relacionats