Nota de prensa

Invat·tur disposa d'un punt de recàrrega de vehicles elèctrics obert al públic

02/12/2019

- Colomer ressalta que "aquesta proposta és un xicotet exemple del treball que estem impulsant cap a la sostenibilitat del sector turístic"
- Aquest punt instal·lat per Hosbec a l'edifici Invat·tur compta amb la col·laboració d'Iberdrola, que ofereix el manteniment de la instal·lacióEl secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat, juntament amb el president d'Hosbec, Toni Mayor, i el director delegat d'Iberdrola a la Comunitat Valenciana, Joaquín Longares, el punt de recàrrega de vehicles elèctrics instal·lat al pàrquing de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat·tur.

Aquest punt, instal·lat per Hosbec a l'edifici Invat·tur, permet la càrrega de fins a dos vehicles de manera simultània, la qual cosa permet adquirir fins a 100 km d'autonomia amb només 2 hores de càrrega. En el cas d'alguns vehicles que disposen de càrrega trifàsica, aquest temps de càrrega podria reduir-se a 40 minuts.

Cal ressaltar que el punt és d'accés públic a tot aquell usuari de vehicle elèctric, a través de l'APP de Recarga Pública Iberdrola, dins de les solucions Smart Mobility.

Durant la presentació, Francesc Colomer ha ressaltat que "aquesta proposta és un xicotet exemple del treball que estem impulsant cap a la sostenibilitat del sector turístic i, si som capaços de multiplicar-lo, estarem sintonitzant amb la gran agenda global que és frenar el canvi climàtic, els ODS i la transformació sostenible del sector turístic".

Colomer ha reconegut "el gran treball d'Hosbec per a representar millor que ningú les aspiracions d'un sector que busca la convergència amb els reptes i desafiaments que comporten".

En aquesta línia, ha destacat "des de Turisme no parem d'intentar fer coses en direcció al gran repte d'aquest cicle en el present, que són els ODS", i ha recordat que "fa poc vam presentar les 100 mesures per a la transformació de destinacions turístiques en clau ODS".

Per la seua banda, el president d'Hosbec, Toni Mayor, ha assenyalat que "aquests punts s'estan implantant també en els hotels" i ha destacat que "hem de ser els primers a fer passos cap a la sostenibilitat, i la iniciativa pública i privada tenen l'obligació d'estar a l'altura del repte que se'ns planteja ara mateix".

Per la seua banda, el director delegat d'Iberdrola a la Comunitat Valenciana, Joaquín Longares, ha explicat que "aquest punt de recàrrega és fruit d'una col·laboració a tres parts", alhora que ha destacat "el compromís que això suposa per al medi ambient, la mobilitat sostenible i les noves tecnologies".

A més, des d'Iberdrola s'ofereix el servei de manteniment del punt de recàrrega de vehicles elèctrics instal·lat al pàrquing de l'Invat·tur perquè sempre estiga disponible i puga prestar el millor servei possible a qualsevol usuari.

Arxius relacionats