Nota de prensa

Colomer presenta a Castelló les ajudes de 2020 de Turisme dirigides a entitats locals de la Comunitat Valenciana

13/01/2020
Colomer presenta a Castelló les ajudes de 2020 de Turisme dirigides a entitats locals de la Comunitat Valenciana

- La presentació forma part de les sessions informatives que fa Turisme per a informar d'aquestes ajudes a les tres províncies


El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat les ajudes per a l'any 2020 de Turisme Comunitat Valenciana dirigides a les entitats locals de la Comunitat Valenciana al CdT de Castelló.

Aquesta presentació forma part de les sessions informatives que fa Turisme Comunitat Valenciana durant aquesta setmana per a informar d'aquestes ajudes, que estan dirigides a alcaldies i regidories de turisme i promoció econòmica de municipis de la Comunitat Valenciana, així com a representants de mancomunitats, organismes autònoms i ens públics dependents.

Cal destacar que han assistit 49 representants municipals de la província, que s'han mostrat molt interessats en la convocatòria.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "l'objectiu és donar la màxima difusió als programes perquè els municipis es puguen presentar i beneficiar d'aquestes convocatòries d'ajudes, una de les eines d'estímul per al sector turístic que impulsem des de Turisme".

Així mateix, ha recalcat que "en els últims anys estem publicant al desembre les ajudes per a l'exercici següent per a facilitar les gestions i la planificació dels agents turístics".

Sobre la nova convocatòria d'ajudes als municipis, Colomer ha destacat que en 2020 "destinarem un total de 5.785.000 euros a entitats locals per a modernitzar i diversificar l'oferta dels municipis de la Comunitat Valenciana". També hi ha afegit que, "a més, aquestes ajudes contribueixen a potenciar la desestacionalització turística".

Francesc Colomer també ha recordat que "les eines de suport al sector turístic aquest 2020 són, a més d'aquestes ajudes a entitats locals, les ajudes destinades a empreses, que presentarem també en les tres províncies a la fi de mes i, a més, la línia específica d'ajudes que tenim per a esdeveniments culturals i esportius, així com la línia específica per a festivals musicals de la marca Mediterranew Musix".

Així mateix, Colomer ha assenyalat que "una altra de les eines de suport per al sector són els plans de governança i dinamització que duem a terme junt amb les diputacions i mancomunitats", i en aquesta línia ha explicat que a la província de Castelló "enguany impulsarem especialment el del Pla de l'Arc, el de Castelló Sud i el del Penyagolosa".

El responsable de Turisme ha destacat que les ajudes pretenen "alinear estratègia, identitat i personalitat turística de la província de Castelló, que necessita compartir el relat i i mostrar-ne l'autenticitat i la capacitat de ser diferent".

Ajudes a entitats locals 2020

El termini de presentació de sol·licituds s'inicia dimecres que ve, 15 de gener de 2020, i els interessats tindran un mes per a presentar els seus projectes.

Aquestes ajudes estan dirigides a ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, organismes autònoms i ens públics dependents, i el termini de presentació de sol·licituds s'inicia el pròxim 15 de gener de 2020 i acaba un mes després, el 14 de febrer.

La convocatòria d'ajudes 2020 a entitats locals consta de dos programes: el primer, el relatiu a l'impuls a la inversió en adequació i millora dels recursos i serveis turístics, està dotat amb 3.200.000 euros, mentre que el segon, el corresponent al foment de la competitivitat i la desestacionalització de les destinacions turístiques, té una dotació inicial de 2.585.000 euros.

Cal destacar que el Programa de competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques inclou tres subprogrames: un primer, dirigit a fomentar la implantació i la certificació de sistemes de qualitat en recursos i serveis turístics; un segon orientat a impulsar la imatge de les destinacions, i un tercer programa enfocat a la millora en la prestació de serveis turístics de valor afegit.

A més, per a les ajudes de 2020, es preveurà com a mèrit la col·laboració amb les entitats locals per a la millora de l'accessibilitat de les platges de la Comunitat Valenciana, per a promoure amb això el turisme inclusiu a la nostra principal destinació turística.

Les actuacions subvencionables preveuen des de l'equipament d'espais turístics fins a la creació de productes turístics experiencials, passant per la interpretació i la senyalització turística, la millora de l'accessibilitat als recursos, l'adequació d'espais destinats a l'estacionament de vehicles per a visitants, la inversió en l'adequació d'oficines Tourist Info o la inversió en tecnologies que cal desenvolupar als municipis de la Xarxa DTI-CV.

Arxius relacionats