Nota de prensa

L'Hemisfèric estrena la pel·lícula IMAX 'Secrets of the Universe'

13/01/2020
L"Hemisfèric estrena la pel·lícula IMAX "Secrets of the Universe"

- La projecció mostra com és el gran col·lisionador d'hadrons del Consell Europeu d'Investigació Nuclear


L'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències incorpora a partir de demà, dimarts 14 de gener, una nova pel·lícula IMAX en la programació. Es tracta de 'Secrets of the Universe', una producció que permet descobrir com cada petit avanç científic al llarg de la història ens ha portat fins al moment actual.

El gran col·lisionador d'hadrons del Consell Europeu d'Investigació Nuclear, amb 27 quilòmetres de circumferència i situat a quasi 100 metres de profunditat, és l'instrument científic més gran i complex que han construït els humans amb què s'estudien les partícules més xicotetes de la natura.

La pel·lícula introdueix el públic en la física de partícules i explica com el Telescopi LOGO (sigles en anglés d'observatori d'ones gravitacionals amb interferòmetre làser) va detectar per primera vegada un senyal generat per ones gravitacionals. 'Secrets of the Universe' planteja que cada petit avanç científic al llarg de la història, des de Galileu Galilei, Antony Van Leeuwenhoek, Charles Darwin o Niels Bohr, passant per Marie Curie, Louis Pasteur, Dmitri Mendeléyev, Rosalind Franklin, fins a Albert Einstein o Edwin Hubble, ha possibilitat el coneixement actual.

Arxius relacionats