Nota de prensa

La Comunitat Valenciana es reforça com a destinació gastronòmica a Madrid Fusión 2020

14/01/2020
La Comunitat Valenciana es reforça com a destinació gastronòmica a Madrid Fusión 2020

- Francesc Colomer ha visitat l'estand de la Comunitat Valenciana en el certamen Madrid Fusión 2020
- La Generalitat participa amb un estand de 36 metres quadrats per a mostrar el millor de la gastronomia valenciana per mitjà de presentacions de productes, tasts i degustacionsEl secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat l'estand de Turisme Comunitat Valenciana en la XVIII edició de Madrid Fusión.

Cal destacar que Turisme Comunitat Valenciana participa en aquest certamen amb un estand de 36 metres quadrats que, junt amb les diputacions provincials, mostra el millor de la gastronomia valenciana per mitjà de presentacions de productes, tasts i degustacions.

Francesc Colomer ha destacat que "Madrid Fusión s'ha consolidat com un referent internacional de la gastronomia, per això no podem faltar a aquest esdeveniment per a mostrar el millor de la nostra gastronomia i l'oferta de restauració, així com els nostres millors productes autòctons, i es farà de la mà de la nostra marca: 'L'Exquisit Mediterrani'".

A més, Colomer ha recalcat que en Madrid Fusión "donem valor a l'excel·lència professional dels nostres xefs i difonem els trets més identitaris de la nostra gastronomia mediterrània basada en el paisatge, la sostenibilitat, el producte, les tradicions i la cultura gastronòmica valenciana com a mode de vida".

A través de la marca 'L'Exquisit Mediterrani', i durant tres dies, la Comunitat mostra el millor de la nostra gastronomia i l'oferta de restauració, així com els nostres millors productes autòctons mediterranis.

Turisme dona suport a prop de 100 professionals valencians que presenten durant el certamen els seus productes i ofereixen un programa de presentacions, tasts i degustacions; productes DO de la Comunitat Valenciana; restaurants; productors agroalimentaris; empreses vinculades a la gastronomia i al turisme gastronòmic, així com la Xarxa de Centres de Turisme.

Participació de la Comunitat Valenciana en Madrid Fusión

Cal destacar la presència important en el certamen de grans xefs de la Comunitat Valenciana, com ara Kiko Moya, Raúl Resino, Begoña Rodrigo i Cristina Figueira, o forners com Jesús Machi.

També destaca el gran paper de joves professionals valencians que arriben a Madrid Fusión com a finalistes o candidats a diversos premis, com ara Vicky Sevilla (restaurant Arrels, Sagunt), aspirant al Premi Cuiner Revelació; o els nostres representants finalistes en el Concurs Nacional de Cata i Tiratge: Luis Ignacio Banacloy Andani (restaurant La Bodeguita de Juan Llorens, València) i José Antonio Vigo Gómez (restaurant La Salita, València).

A més, el Concurs Nacional de Tapes compta amb el nostre representant finalista Nicolás Román (restaurant Àtic-Palau Alameda, València).

La innovació digital en restaurants vindrà de la mà de l'elxà Diego Coquillat, pioner i referent en mitjà social i màrqueting aplicat al món de la restauració i l'hostaleria; col·laborador docent de l'INVATTUR.

En Madrid Fusión també té una participació activa la ciutat de Dénia com a destinació Saborea España en la cimera de gastronomia, oferint la millor oferta culinària que té a través de les activitats, tasts i degustacions programades.

Així mateix, hi haurà presentacions gastronòmiques de diverses destinacions, com és el cas d'Alacant Ciutat de l'Arròs, amb la presentació d'arrossos alacantins dels xefs Mocho Riquelme, de Casa Riquelme, i Jaime Iborra, del restaurant Frenezy.

València retrà un homenatge a 'l'esmorzaret' mitjançant una degustació maridada a càrrec d'Enrique Medina, del restaurant Apicius.

Des de la Vila Joiosa, Marta Devesa, del restaurant Hogar del Pescador, presenta la seua cuina marinera en el 50 aniversari del restaurant. D'Elx s'oferiran degustacions dels aliments més característics del municipi: vins, 'snacks' de bacallar, dàtils, olis, formatges; tampoc pot faltar la Granada Mollar, amb denominació d'origen.

A més, Castelló participa amb els productors i empreses membres de Ruta de Sabor i la Diputació de València amb la marca 'Del Tros al Plat', que presenta una fusió de trufa i safrà de l'Alt Túria. Per la seua banda, la Diputació d'Alacant ofereix degustació de torrons de Xixona, entre d'altres.

Arxius relacionats