Nota de prensa

Francesc Colomer apunta a un 2020 de creixement moderat i estabilitat per al sector turístic

13/02/2020
Francesc Colomer apunta a un 2020 de creixement moderat i estabilitat per al sector turístic

- El secretari autonòmic de Turisme ha analitzat les dades turístiques de 2019 i ha valorat les perspectives turístiques per a 2020
- Per a Colomer, "l'evolució turística és l'obra col·lectiva de molts i el nostre repte és aportar valor amb instruments de governança útils, en clau de coordinació i relat coherent"El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha analitzat les dades turístiques de 2019 i ha valorat les perspectives turístiques per a 2020. En aquest sentit, ha apostat per no recrear-se en xifres quantitatives, "perquè si ens conformem comptant turistes, perdrem moltes coses que cal tindre en compte".

Per això, i sobre el turisme internacional, Colomer ha recalcat la importància de l'increment de la rendibilitat un 7,9% i ha destacat l'increment d'arribades de turistes de mercats com el francés, un 15,2%, o l'alemany, un 11,6%, que compensen el descens de l'1,5% dels britànics.

Així mateix, ha destacat que en 2019 "s'ha incrementat també la motivació per oci i vacances, un 3,8%, un indicador que reforça la nostra estratègia de diversificació de productes i experiències, que, a més, es poden gaudir durant tot l'any".

Del turisme nacional, Colomer ha destacat que "la despesa que han fet en la nostra destinació els turistes residents a Espanya creix també". En aquesta línia, cal assenyalar que les dades de l'INE mostren que fins a setembre la despesa per viatge s'ha incrementat un 5,6%, i el nombre de viatges dels espanyols s'ha incrementat un 2,9% interanual, un 5% el dels valencians mateix i un 1,3% el dels madrilenys".

El secretari autonòmic també s'ha referit a les dades d'ocupació turística de 2019. Per a Colomer, "l'ocupació creix i evidencia la força del sector en la dinamització econòmica de la Comunitat Valenciana". Cal destacar que la mitjana d'afiliats a la Seguretat Social en les branques d'hostaleria i agències de viatge s'ha incrementat un 4,1% interanual.

Perspectives 2020

Pel que fa a les perspectives per a enguany, Colomer ha indicat que "esperem un 2020 de creixement moderat i estabilitat, la qual cosa és positiva atesa la conjuntura", i hi ha afegit que "la credibilitat de la destinació és un valor fonamental per a donar-nos estabilitat".

El secretari autonòmic de Turisme ha assegurat que "la Comunitat es troba entre les comunitats autònomes amb millors expectatives empresarials".

Colomer ha explicat que "la qualificació de l'oferta hotelera i el control de l'oferta d'habitatges turístics contribueixen a la creació d'ocupació", i en aquesta línia, ha recalcat que "durant 2019 s'ha incrementat l'oferta d'establiments hotelers de 4 i 5 estreles un 5%, per la qual cosa ja representa més de la meitat de l'oferta".

Per al responsable de Turisme, "l'evolució turística és l'obra col·lectiva de molts i el nostre repte és aportar valor amb instruments de governança útils, en clau de coordinació i relat coherent".

En aquesta línia, ha apuntat que "hem planificat objectius i lideratge per a ajudar a la transformació del turisme en un moment de canvi" i ha assenyalat que "el valor afegit del sector turístic en el conjunt de l'economia, i l'aportació en tecnologies, ODS i revolució humanista, és i serà fonamental".

Pla d'acció de Turisme 2020

Colomer ha presentat el pla d'acció de Turisme per a 2020 que "fonamentalment se centra en tres eixos: accions enfocades cap a la demanda, accions enfocades per a incentivar l'oferta i accions transversals de suport i impuls al sector".

Quant a les accions projectades cap a la demanda, destaca el Pla operatiu i de màrqueting 2020. Colomer ha subratllat que "tenim previst un intens calendari promocional enguany".

En aquesta línia ha detallat que "tenim previst assistir a 45 fires turístiques", alhora que ha insistit en l'aposta per la "diversificació i l'especialització per productes com el MICE, el turisme actiu i el senderisme, a més d'accions lligades a obertures de noves rutes aèries".

També ha mencionat que "hem planificat més de 250 accions internacionals amb Turespaña, i hem reforçat la nostra presència en accions de promoció de producte i en mercats com el britànic, l'alemany, el francés o l'americà".

Pel que fa a les accions previstes per Turisme CV vinculades a l'oferta, Francesc Colomer ha recordat que en 2020 "invertim prop de 10 milions d'euros a través d'incentius a la competitivitat de l'oferta turística", i ha recalcat que "tenim 11 línies d'ajudes que cobreixen una àmplia gamma d'actuacions".

Colomer ha destacat que "en 2020 impulsem 52 convenis de col·laboració amb el sector turístic que ens permeten ampliar actors, ens ajuden a diversificar l'economia turística i són un reflex de la transversalitat d'aquest sector en la societat valenciana".

El responsable de Turisme ha avançat també que "en 2020 serem la primera destinació turística a fer diagnòstic de la implantació dels ODS en municipis turístics".

Francesc Colomer ha accentuat que, pel que fa a les infraestructures turístiques, "durant aquest 2020 estem treballant per a posar en marxa nous CdT a Morella, Requena, Alcoi i l'ampliació del de València".

El titular de Turisme ha recordat que "estem treballant en l'adequació de la normativa turística, i durant el mes passat ja hem aprovat tres nous decrets de governança turística, disciplina turística i de l'estatut del municipi turístic".

Finalment, Colomer ha insistit en el fet que "la col·laboració entre administracions i el sector turístic ens ajuda a avançar en una visió més completa de l'economia turística, perquè el món turístic és ara més ampli i divers que abans".

Arxius relacionats