Nota de prensa

Francesc Colomer destaca que els ODS 'són la clau de futur per a les destinacions sostenibles i hospitalàries'

14/02/2020
Francesc Colomer destaca que els ODS "són la clau de futur per a les destinacions sostenibles i hospitalàries"

- El secretari autonòmic de Turisme participa en la jornada 'Turisme i desenvolupament sostenible: Reptes del sector davant de l'Agenda 2030'
- Colomer ha recordat que "totes les accions que impulsem estan alineades amb l'estratègia de turisme hospitalari, responsable i sostenible i amb els ODS de Nacions Unides"El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la importància d'impulsar el turisme en clau d'ODS "per a poder ser una destinació sostenible i hospitalària".

Així s'ha pronunciat Francesc Colomer en l'obertura de la jornada 'Turisme i desenvolupament sostenible: Reptes del sector davant de l'Agenda 2030', organitzada per la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS), en la qual ha participat junt amb la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i la presidenta de REDS, Leire Pajín.

El responsable de Turisme ha recalcat que "els reptes del sector turístic s'han d'interpretar en clau d'ODS" i ha apostat per impulsar "un pacte amb el talent, la innovació i el futur".

Francesc Colomer ha assenyalat que "soc dels que pensa que el turisme salvarà el món", alhora que ha explicat que "l'OMT diu que 1.800 milions de persones viatjaran pel món en 2030, i això suposa la necessitat d'aplicar respecte, erradicar mites d'ignorància, derrocar murs i construir ponts", i hi ha afegit que "el turisme abans era quelcom elitista, per això aquest turisme obert, de vegades injuriat, s'hauria de concebre com un èxit en la igualtat d'oportunitats".

El secretari autonòmic ha insistit en el fet que "el turisme necessita principis, com ho necessita la innovació o l'avanç tecnològic" i que "totes les accions que impulsem des de Turisme Comunitat Valenciana estan alineades amb l'estratègia de turisme hospitalari, responsable i sostenible i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides".

Colomer ha recordat que "hem publicat un llibre blanc de turisme que insisteix de manera especial en el canvi climàtic; s'ha aprovat una nova llei de turisme, oci i hospitalitat a la Comunitat Valenciana que consagra valors i elements de transformació, i, a més, hem adaptat el Codi Ètic Mundial del Turisme a la realitat valenciana i els òrgans de governança que revisaran el nostre model turístic".

Francesc Colomer hi ha afegit que "les 100 recomanacions que presentàrem a l'inici de legislatura són un altre gran pas en la construcció d'una nova arquitectura turística".

La guia de les 100 recomanacions aplicables a les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, que es va presentar l'estiu passat, té l'objectiu d'impulsar la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Cal tindre en compte que aquests objectius, aprovats per Nacions Unides l'any 2016, configuren el nou marc global per al desenvolupament econòmic i social en l'àmbit mundial.

Finalment, el secretari autonòmic de Turisme ha remarcat que "el turisme pot ser fonamental per a assolir un creixement més sostenible i inclusiu, i el seu caràcter transversal afavoreix la repercussió en àmbits diferents".

Arxius relacionats