Nota de prensa

García Reche destaca que la Comunitat se situa entre les 25 regions europees capdavanteres en disseny en la presentació de l'eina D-Tool

14/02/2020
García Reche destaca que la Comunitat se situa entre les 25 regions europees capdavanteres en disseny en la presentació de l"eina D-Tool

- És la regió espanyola que més sol·licituds de disseny industrial registra en relació al seu PIB, segons el 'Quadre d'indicadors d'innovació regional'
- L'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana ha presentat un kit d'autodiagnosi que permet a les empreses i organitzacions avaluar i millorar la gestió del dissenyEl vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche, ha destacat que la Comunitat Valenciana s'ha consolidat en l'avantguarda del disseny internacional, en referència a l'última edició del 'Quadre d'indicadors d'innovació regional', que publica la Comissió Europea, i que situa l'autonomia valenciana al capdavant nacional i entre les 25 regions de la UE amb una ràtio més elevada de sol·licituds de registre de disseny industrial en relació al seu PIB.

"Aquest informe demostra que la Comunitat és una de les regions europees capdavanteres en matèria de disseny", ha assegurat García Reche durant l'acte de presentació de D-Tool, una eina desenvolupada per l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) amb el suport de l'AVI, amb la finalitat d'ajudar les organitzacions a identificar l'ús que fan del disseny i orientar-les cap a l'excel·lència.

La Comissió Europea valora amb aquest indicador el pes del disseny en l'economia regional. En concret, relaciona el nombre de sol·licituds de disseny industrial que es registren en les oficines de patents i marques amb el producte interior brut de cada regió.

Segons l'última edició de l'informe, corresponent a l'any 2019, la Comunitat Valenciana ostenta el vint-i-uné lloc d'un total de 238 regions, per davant de Catalunya i Madrid, que no figuren en el top 40, però també d'altres regions potents en aquest àmbit, com Berlín, Drenthe (Assen), Norte (Porto) o Düsseldorf.

Durant la seua intervenció, García Reche ha repassat algunes de les fites assolides pel disseny de la Comunitat, que ha culminat amb la designació de València com a Capital Mundial del Disseny en 2022, al mateix temps que n'ha destacat la rellevància com a motor de la innovació en tots els sectors d'activitat.

Precisament amb la finalitat de reforçar la incorporació del disseny en les empreses de la Comunitat, l'Agència Valenciana de la Innovació i l'ADCV van reeditar l'exercici passat un conveni de col·laboració que, entre altres accions, ha possibilitat el desenvolupament de la plataforma D-Tool.

Aquest kit d'autodiagnosi, que s'ha desenvolupat a partir de les conclusions de l'informe 'L'economia del disseny en la Comunitat Valenciana', permet a les empreses i organitzacions avaluar la gestió del disseny, al mateix temps que ofereix pautes per a elevar-ne la productivitat.

L'aplicació, que s'ha presentat aquest divendres a Las Naves, ja està disponible a través de la pàgina web consultar ací.

Arxius relacionats