Nota de prensa

Colomer aposta per impulsar iniciatives que 'destaquen el gran potencial turístic i gastronòmic de les comarques d'interior'

19/02/2020
Colomer aposta per impulsar iniciatives que "destaquen el gran potencial turístic i gastronòmic de les comarques d"interior"

- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat a Onil en la presentació de la segona edició de les 'Jornades dels plats de cullera'


El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la importància "d'impulsar iniciatives que reivindiquen el gran potencial turístic i gastronòmic de les comarques d'interior de la Comunitat Valenciana".

Colomer ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la segona edició de la 'Ruta de la cullera' de la província d'Alacant, que ha tingut lloc al restaurant L'Aplec d'Onil.

El secretari autonòmic hi ha participat junt amb la presidenta d'Apeha i vicepresidenta de Conhostur, María del Mar Valera, i l'alcaldessa d'Onil, Humi Guill.

Francesc Colomer ha recalcat que "no hi ha viatge turístic amb un valor afegit que no passe per l'experiència gastronòmica" i, a més, que "un plat ens parla del talent, dels costums, del producte, del territori i de la gent".

El responsable de Turisme ha destacat que "tenim un gran producte" i ha insistit que "les zones d'interior que cultiven i cuiden el seu relat més autèntic han de preservar aquests plats de cullera, que són la mostra de credencials del que som i traslladen la nostra millor versió".

Colomer ha recalcat que "invertir en gastronomia és invertir en felicitat" i que des de Turisme "treballem per a impulsar el turisme gastronòmic vinculat al territori, per això hem posat en marxa la nova marca gastroturística de la Comunitat Valenciana: 'l'Exquisit Mediterrani'".
'II Jornades dels plats de cullera'

Després de l'èxit de les anteriors edicions, del 20 de febrer al 8 de març tornen les 'II Jornades dels plats de cullera', un projecte de Conhostur amb Turisme Comunitat Valenciana i 'l'Exquisit Mediterrani', que naix amb l'objectiu de fer valdre la tradició gastronòmica i la gran qualitat de l'oferta de restauració dels municipis de la Comunitat, amb la gastronomia local com a senyal d'identitat i recurs turístic.

En aquesta edició participen restaurants de 12 municipis de la província d'Alacant: Alcoi, Alfafara, Almoradí, Aspe, Benejúzar, Castalla, Elda, Monòver, Novelda, Onil, Petrer, el Pinós i Villena.

Les jornades tenen lloc a la província d'Alacant del 20 de febrer al 8 de març; a la de Castelló, del 20 de febrer a l'1 de març, i a la província de València, del 14 de febrer a l'1 de març.

Arxius relacionats