Nota de prensa

La Ciutat de les Arts i les Ciències reobri al públic el pròxim 1 de juny

22/05/2020
La Ciutat de les Arts i les Ciències reobri al públic el pròxim 1 de juny

- Dispensadors de gel desinfectant, reducció d'aforaments, recorreguts unidireccionals i mesures de distància social garanteixen la seguretat de visitants, empleats i empleades


La Ciutat de les Arts i les Ciències prepara les seues instal·lacions per a la reobertura al públic el pròxim 1 de juny, després de dos mesos tancades a causa de la pandèmia de la COVID-19. L'obertura està supeditada al fet que València capital passe a la fase II a partir de l'1 de juny.

Sota el lema 'Retroba't amb la ciència amb total seguretat', s'han adaptat els espais del Museu de les Ciències i l'Hemisfèric d'acord amb les normes establides i recomanacions per a la reobertura de cinemes i museus de ciència.

En breu s'iniciarà la reincorporació de manera progressiva del personal que ha estat teletreballant durant el confinament, període en què s'han fet treballs presencials de manteniment, a més de l'adequació dels espais a les mesures necessàries per a garantir la seguretat de visitants i de la plantilla.

En aquest sentit, el personal de la Ciutat de les Arts i les Ciències està realitzant un pla de formació específic sobre les normes, protocols i mesures adoptades.

Els accessos als edificis disposaran de moquetes desinfectants per a calçat i dispensadors de gel. A més, en una primera fase de la reobertura, es repartiran màscares als i les visitants.

En total, s'han instal·lat 24 dispensadors de gel a les zones d'ús públic del complex, que estaran disponibles a les entrades i en diferents punts de les instal·lacions. Els punts d'atenció al públic disposen de mampares de barrera anticontagi.

Al Museu de les Ciències, així com als diferents espais tancats dins de la zona expositiva, l'aforament està controlat amb càmeres comptapersones.

S'ha dissenyat un recorregut per a permetre la visita sense aglomeracions i s'han senyalitzat de forma clara els accessos i eixides del museu, així com la distància de seguretat i les vies de circulació única, per a evitar l'encreuament de fluxos de visitants.

A l'Hemisfèric s'ha reduït l'aforament de sala a 42 butaques per a mantindre la distància social i s'ha senyalitzat convenientment perquè els espectadors sàpien quins seients poden ocupar.

En les sessions amb projeccions 3D, els espectadors disposaran d'ulleres 3D desinfectades adequadament en acabar cada sessió per a garantir-ne la higiene i precintades en bosses individuals. A més, s'ha incrementat la freqüència de neteja de la sala entre sessió i sessió, que inclourà la desinfecció de les butaques i passamans.

L'Oceanogràfic, que s'ha mantingut tot aquest temps amb la seua total funcionalitat i preservant el benestar dels seus animals, procedirà a la seua reobertura en el moment en què ho permeta l'autoritat competent, i ho farà amb totes les condicions de seguretat establides, tant per a visitants com per als mateixos treballadors i treballadores.

Tota la informació s'actualitzarà en el canal de notícies del web de la Ciutat de les Arts i les Ciències i també per mitjà de les seues xarxes socials.

Arxius relacionats