Nota de prensa

El Consell impulsa l'adequació i la millora per a fer valdre els recursos turístics de les localitats d'interior d'Aras de los Olmos i Tírig

26/06/2020

- Turisme CV col·laborarà amb Aras de los Olmos a través d'un conveni per a adequar el recurs Big Histori Center en 2020
- Així mateix, Turisme subscriurà un conveni amb Tírig per a adequar el parc de la Raboseta en 2020El Consell ha autoritzat la subscripció de dos convenis de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i els ajuntaments d'Aras de los Olmos i Tírig per a l'adequació i la millora per a fer valdre recursos turístics d'aquests municipis.

En concret, el Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme CV i l'Ajuntament d'Aras de los Olmos per a l'adequació i l'impuls del recurs Big History Center.

A través d'aquest acord, Turisme destinarà 50.000 euros en suport al projecte del Big Histoy Center d'Aras de los Olmos, per a impulsar turísticament aquesta localitat de l'interior de la província de València.

El Big History Center és un projecte de divulgació mediambiental i científica, per a tots els públics, en les àrees temàtiques de paleontologia, botànica, energies renovables, història i astronomia.

Aquest edifici servirà com a centre d'exposicions i interpretació, un gran complement al projecte de l'Ecomuseu amb exposicions d'interés cultural i de caràcter cientificotècnic; a més es tracta d'una mostra del procés d'evolució d'Aras de los Olmos cap a un model turístic de desenvolupament sostenible.

Col·laboració amb Tírig

El Consell també ha autoritzat la subscripció del conveni amb l'Ajuntament de Tírig per a l'adequació i la millora per a fer valdre el recurs turístic del parc de la Raboseta al municipi en 2020.

Mitjançant aquest conveni, Turisme CV destinarà 50.000 euros a l'Ajuntament de Tírig per a dur a terme actuacions d'inversió en equipament i adequació de l'espai del parc de la Raboseta.

En concret, es preveu la instal·lació d'una zona de pícnic amb taules i bancs; la instal·lació d'una zona de barbacoa, a més de punt d'aigua potable; l'adequació de lluminàries; jocs recreatius; instal·lació de jardineria amb zones d'ombra, a més de l'adequació de zones de paviment amb graves.

Tírig és un municipi turístic inclòs en el Parc Cultural de la Valltorta, en el qual es troba el Museu de la Valltorta, que actua com centre de visitants del Parc Cultural de Valltorta-Gasulla.

Per a garantir que els visitants puguen tindre una zona preparada per a poder menjar, Turisme col·labora en l'adequació d'aquest espai, amb l'objectiu d'impulsar el turisme a la localitat.