Nota de prensa

Turisme ultima l'elaboració del Pla estratègic de turisme de la Comunitat Valenciana 2020/2025 amb les aportacions del sector

30/06/2020

- - Francesc Colomer manté diverses reunions amb destinacions, marques turístiques i empresariat turístic per a ultimar un pla estratègic de turisme 2020/2025 consensuat amb tots els agents implicats
- El Pla estratègic de turisme presentat al febrer s'ha modificat després de la crisi per la COVID-19 i es preveu que el Consell Valencià de Turisme puga aprovar el document definitiu a la darreria de juliolTurisme Comunitat Valenciana ultima l'elaboració del Pla estratègic de turisme de la Comunitat Valenciana 2020/2025 amb les aportacions del sector.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, està mantenint durant aquests dies diverses reunions amb tots els agents implicats en el sector turístic a fi de "consensuar entre tots el millor pla estratègic de turisme per als pròxims cinc anys".

La setmana passada va començar la ronda de reunions amb els portaveus de Turisme de les Corts. Aquesta setmana, Francesc Colomer ha continuat amb les reunions, com les que ha tingut aquest dilluns amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les destinacions i marques turístiques; aquest dimarts, també es reunirà amb els consells assessors dels CdT; per a continuar en els pròxims dies amb entitats com les universitats; els consumidors, a més del personal de Turisme Comunitat Valenciana.

"L'objectiu d'aquestes reunions és escoltar la veu de tots els agents que intervenen en la indústria turística per a enriquir i consensuar el millor i més complet pla estratègic de turisme per als pròxims cinc anys, un full de ruta tal com ens marca la nostra pròpia llei", ha explicat Francesc Colomer.

De fet, el mes de febrer passat el president de la Generalitat, Ximo Puig, va avançar el document executiu del Pla estratègic de turisme de la Comunitat Valenciana 2020/2025, i ara s'estan integrant les aportacions de tot el sector, a més dels canvis que la pandèmia viscuda en els últims mesos ha suposat en la concepció del turisme.

Colomer ha assenyalat que "aquest nou pla, que pretén ser el marc que presente la Comunitat Valenciana davant dels mercats nacionals i internacionals en un període de cinc anys, incorpora el compromís d'iniciar, en coordinació amb el conjunt d'agents vinculats directament o indirectament al turisme valencià, un procés de consens entorn de les bases del nostre futur turístic".

En aquesta línia, Colomer ha insistit en el fet que "a pesar de la situació sanitària que ens ha tocat viure, i que ha alterat els terminis inicialment previstos, els treballs sobre el document han continuat avançant, perquè el nostre objectiu és poder comptar amb un pla estratègic que ens servisca de guia en els pròxims anys per a encertar en la nostra estratègia".

En aquesta línia, el responsable de Turisme ha assenyalat que "el primer document, que es va presentar abans de la pandèmia en el mes de febrer, s'ha modificat per a adaptar-se a la nova situació actual" i ha insistit que "aquest pla serà el full de ruta d'aplicació operativa de les claus turístiques adaptat a les noves condicions després de la COVID-19".

Pla estratègic de turisme 2020/2025

El document base del Pla estratègic de turisme de la Comunitat Valenciana 2020/2025 presentat el mes de febrer passat s'ha modificat i adaptat a les actuals circumstàncies després de la crisi provocada per la COVID-19 insistint en la màxima de la seguretat com a concepte de garantia.

El responsable de Turisme ha explicat que, "durant els últims dies, s'han iniciat una sèrie de reunions per a contrastar el nou document amb el sector turístic i totes aquelles entitats que formen part de la cadena d'atenció al visitant, amb la idea de recollir propostes i modificacions perquè el Consell Valencià de Turisme puga aprovar el document definitiu a la darreria del mes de juliol".

Per a l'elaboració d'aquest pla s'ha agafat com a testimoni el 'Llibre blanc per a una nova estratègia turística de la Comunitat Valenciana', que estableix 14 reptes a què el turisme valencià s'enfronta en els pròxims anys i quatre eixos estratègics: territori i destinacions turístiques; empreses i competitivitat turística; mercats i productes turístics, i governança turística.

Francesc Colomer ha recalcat que "aquests quatre grans eixos configuren la base del Pla estratègic, a la qual hem afegit la seguretat turística com un eix prioritari".

A més, el responsable de Turisme ha recordat que "una altra de les bases sobre les quals s'assenta aquest pla és el codi ètic i els valors com l'hospitalitat, la cordialitat, el respecte, la inclusió i la sostenibilitat, que integren els Objectius de Desenvolupament Sostenible", i ha afegit que "l'altre document base és la Llei de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana, que marca 12 compromisos en el Pla estratègic".

Per a Francesc Colomer, "l'objectiu és que tots ens puguem sentir identificats i reconeguts en uns valors fonamentals que són els que guien aquest text i que han d'establir el camí per als pròxims anys".

Més informació:

consulteu ací.