Nota de prensa

El Consell impulsa el Pla de dinamització i governança turística de la Mancomunitat els Ports

31/07/2020

- El Pla compta amb una dotació de 135.000 euros en 2020


El Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló i la Mancomunitat Comarcal els Ports per a 2020.

Mitjançant aquest conveni es desenvoluparan i executaran en 2020 les accions previstes en el Pla de dinamització i governança turística per a augmentar la qualitat dels serveis turístics del territori, fer valdre els recursos, diversificar l'oferta i sensibilitzar i implicar la població i els agents locals en la cultura de la qualitat turística.

El cost total màxim d'execució de les actuacions ascendeix a 135.000 euros. La Mancomunitat els Ports contribuirà amb 45.000 euros, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló n'aportarà 45.000 més i Turisme Comunitat Valenciana subvencionarà l'acord amb un terç del total, 45.000 euros més.

La Mancomunitat Comarcal els Ports és una mancomunitat de diversos municipis que pertanyen a les comarques dels Ports, l'Alt Maestrat i el Baix Maestrat, la seu de la qual es troba a Vilafranca.

Els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana, les diputacions provincials i altres administracions públiques i ens privats.

Aquesta iniciativa està destinada a la innovació, la modernització, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l'oferta, atenent, fonamentalment, criteris de millora de la competitivitat, la sostenibilitat i el reequilibri socioterritorial.