Nota de prensa

El Consell impulsa el nou pla de dinamització i governança turística del Consorci per al Desenvolupament Econòmic del Baix Segura

11/09/2020

- Els plans de dinamització turística tenen per objecte la modernització i la consolidació dels productes turístics valencians


El Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i el Consorci per al Desenvolupament Econòmic del Baix Segura (CONVEGA) per a la posada en marxa d'un nou pla de dinamització i governança turística en 2020.

Mitjançant aquest conveni, les dues entitats finançaran l'import total de les actuacions a parts iguals. Així, Turisme Comunitat Valenciana destinarà 200.000 euros.

Cal destacar que els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana i altres administracions públiques i ens privats.

Aquesta iniciativa està destinada a la innovació, la modernització, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l'oferta, atenent fonamentalment criteris de millora de competitivitat, sostenibilitat i reequilibri socioterritorial.

A més, aquests plans tenen com a finalitat assolir l'augment de la qualitat dels serveis turístics del territori, la millora del medi urbà i natural, l'ampliació i la millora dels espais d'ús públic; a més de l'augment, la diversificació i la millora de l'oferta complementària; la posada en valor dels recursos turístics; la creació de nous productes, així com la sensibilització i la implicació de la població i els agents locals en una cultura de qualitat.